Biträdande rektor till förskoleenheten Bullermyren

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Våra gemensamma nyckelord och grundstenar är att förskolan ska vara trygg, rolig och lärorik för alla barn, alla dagar. Vi söker nu en biträdande rektor som tillsammans med rektor och medarbetare vill vara med och skapa just det. En trygg plats där våra yngsta Borlängebor välkomnas med öppna armar och där det livslånga lärandet börjar.

Vi står nu inför en spännande förändringsresa där två förskoleområden kommer att slås ihop till ett. Mats Knuts, Bullergården, Trubaduren och Tjärna förskola kommer tillsammans bilda den nya enheten Bullermyrens förskolor. Vi behöver därför utöka vår ledningsgrupp som kommer att bestå av rektor, biträdande rektor samt två pedagogiska utvecklare. Utvecklarnas främsta uppdrag är att stötta, handleda och inspirera förskolan till utveckling mot föreskrivna mål. Vi blir ett mycket kompetent gäng som gemensamt arbetar för den fortsatta pedagogiska utvecklingen.

Förskolorna är alla belägna nära centrum och vi har därmed nära till bibliotek, Science 2047 och Kulturcentrum Asken, som är en verksamhet för barn/elever med fokus på deras kreativa uttrycksformer. Vi arbetar mot gemensamma mål och förbättringsområden där vi använder oss av en digital verksamhetsdokumentation som ligger till grund för vårt systematiska kvalitetsarbete vilket hjälper oss att synliggöra samt analysera våra verksamheter kontinuerligt. Vi är även partnerförskola och tar emot studenter från förskollärarprogrammet via Högskolan Dalarna.

Vi ser det som en självklarhet att du följer vår värdegrund, den lyder:
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Som biträdande rektor kommer du tillsammans med rektor leda, följa upp och utvärdera enheternas pedagogiska utveckling. Du kommer ha en viktig roll i det systematiska kvalitets- och arbetsmiljöarbetet där du kommer vara med och driva samverkansarbetet med olika parter så att arbetsmiljö- och verksamhetsfrågor lyfts fram och arbetas aktivt med på förskolorna. Du arbetar långsiktigt för att säkra en kvalitativ utveckling och du förstår vikten av att involvera medarbetare och skapa delaktighet i utvecklingsarbetet. Tjänsten innefattar även rekrytering, medarbetarsamtal och coachning av medarbetare, ett visst personalansvar kommer också att ingå.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare och som har gedigen erfarenhet av arbete inom förskola då du behöver ha en förståelse för verksamhetens kärnuppdrag och kunskap i de styrdokument som finns kopplat till uppdraget. Det är meriterade om du har påbörjat/genomfört rektorsutbildningen och om du genomfört någon utbildning/kurs inom specialpedagogik samt har genomfört ICDP (vägledande samspel). Vidare är det meriterande om du har arbetat i en ledande roll, har erfarenhet av specialpedagogiskt arbete samt om du tidigare har arbetat med barn från olika kulturer då vi har en stor kulturell mångfald. Har du kunskap i systemen Heroma, Raindance, PMO, Unikum och Tieto Education är det meriterande. Du förväntas ha mycket bra muntliga och skriftliga kunskaper i det svenska språket, samt bra engelskkunskaper. Avslutningsvis ser vi att du är en van användare av Officepaketet samt innehar B-körkort.

Vi söker en trygg och tydlig ledare som snabbt kan ställa om när förutsättningarna ändras. Du har ett positivt förhållningssätt och förmåga att gå vidare och behålla lugnet även i tuffa situationer. Vidare är det viktigt att du är duktig på att planera och strukturera för att skapa effektivitet och att du på ett analytiskt sätt bemöter uppkomna problem. Vidare är det viktigt att du är en fena på att stödja och coacha medarbetare för att de ska nå sin fulla potential, både enskilt men också som grupp.

Vi ser fram emot att få läsa din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A994589

Gör ansökan

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.