jobb just nu!

Arbetsintegrerad lärarutbildning

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

De kommunala grundskolorna i Sandviken skall kännetecknas av en skola där vi gör varandra bättre!
Vår vision är att bli en av de mest framgångsrika skolkommunerna inom de närmaste fem åren med förbättrade skolresultat. Ett skolutvecklingsprogram har beslutats av kunskapsnämnden där olika delar skall samverka för att detta skall bli verklighet.
Vi arbetar med ett systematiskt kvalitetsarbete med höga förväntningar på alla i grundskolan. Bemötande, likvärdighet, värdegrundsarbete med framförallt delaktiga elever, medarbetare och vårdnadshavare är viktigt för oss. Våra medarbetare har en nyckelroll och de är kompetenta och engagerade för att varje elev skall nå sina mål och känna trygghet och glädje i skolan.

I Sandvikens kommun finns även en lång tradition av satsning på IT i skolan där varje elev har sin egen dator. Nu går skolorna in i Nästa Generations Lärande - en utveckling där digital kompetens ger nya möjligheter i elevernas läroprocesser samt är ett redskap för skapande, kommunikation och samarbete.

Vi gör skillnad och bildar framtid!

PERSONALFÖRMÅNER
Sandvikens kommun erbjuder ett flertal personalförmåner. Inom många av våra yrkeskategorier erbjuds semesterväxling och årsarbetstid. Du kan även utöva friskvård till förmånligt pris och delta i hälsofrämjande aktiviteter som gör att vi mår bra till kropp och själ. Pulsen är vår personal- och fritidsförening som vi är mycket stolta över, som erbjuder många aktiviteter och dessutom är en av Sveriges bästa personalföreningar.

Arbetsuppgifter

Arbetsintegrerad lärarutbildning

Vill du utbilda dig till lärare?
Vill du finansiera din lärarutbildning genom att arbeta hos oss?

Välkommen till oss!

Sandvikens kommun samarbetar med Högskolan i Gävle för att ge dig möjlighet att ta lärarexamen samtidigt som du arbetar. Vi kan nu erbjuda:

Ämneslärarprogrammet med inriktning mot årskurs 7- 9 i matematik och teknik på Högskolan i Gävle
* Programmet vänder sig till dig vill arbeta som lärare i grundskolans årskurs 7-9 inom matematik och teknik.
* Utbildningen går på 75% studietakt, innefattar 240 högskolepoäng och sträcker sig över 5 år.
* Under hela studietiden har du parallellt en läraranställning på 50% i Sandvikens kommun under ledning av erfarna lärare.

Kvalifikationer

För att bli antagen till denna kombination av arbete och utbildning måste du uppfylla kraven både för anställning och studier, det vill säga:
För utbildning:
* Antagen till utbildningen som baseras på gymnasiebetyg (merit-poäng) eller resultat från högskoleprov.
För arbete:
* Har god förmåga att kommunicera i tal och skrift.
* Har god förmåga att hantera utmaningar på ett lösningsorienterat sätt.
* Har god förmåga att samarbeta.
* Har förmåga att reflektera över det egna lärandet.

Tänk på att du ska ansöka till högskolan också!
Ansök till Högskolan i Gävle senast 15 april 2019 Ämneslärarprogrammet med inriktning mot årskurs 7- 9 i matematik och teknik https://www.antagning.se/se/search?publishers=hig&pe-riod=1&courseProgram=pro-grams&freeText=%C3%84mnesl%C3%A4rarprogrammet+med+inrikt-ning+mot+%C3%A5rskurs+7-9%2C+matematik+och+teknik&semester-Part=0

Om du har frågor som rör anställningen i Sandvikens kommun: Louise Salomonsson, HR-konsult, louise.salomonsson@edu.sandviken.se

Om du har frågor som rör utbildningen, kontakta Högskolan i Gävle.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-08-14

Eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   716-19

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.