Jurister inom tillsyn och energi

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Boverket är den nationella myndigheten för samhällsplanering, byggande och boende. Vi vill bidra till ett hållbart samhälle med bra boende i livskraftiga miljöer. Boverket har sitt huvudkontor placerat i Karlskrona, med ett mindre kontor i Malmö. Idag arbetar cirka 260 personer i myndigheten, bland annat arkitekter, civilingenjörer, ekonomer, jurister, kommunikatörer, planerare och samhällsvetare.

Arbetsuppgifter

Boverket söker jurister till områdena tillsyn och energi, för tidsbegränsade anställningar under 2022 i syfte att förstärka våra befintliga grupper. Boverket utövar tillsyn inom bland annat tillämpningen av lagen om bostadsanpassningsbidrag, samt över intygsgivarnas verksamhet avseende ekonomiska planer för bostadsrättsföreningar och kooperativa hyresrättsföreningar. Då en av våra jurister inom dessa områden ska vara tjänstledig söker vi nu en vikarie. Arbetsuppgifterna består framför allt av handläggning av tillsynsärenden och behörighetsärenden, arbete med vägledning samt besvara remisser och avge yttranden. Även föreskriftsarbete kan bli aktuellt.

Inom området energi behöver Boverket göra en tillfällig förstärkning med anledning av att arbetsområdet är utökat och prioriterat under 2022. Det juridiska arbetet innefattar tillämpning av energilagstiftning kopplat till EU-rätten, vägledningsarbete, att delta i olika utredningar och regeringsuppdrag, besvara remisser, samt ge yttranden och att bidra i föreskriftsarbete.

Myndighetens jurister har en viktig roll i att tolka lagstiftningen, samt i förekommande fall även påverka och forma den. Du kommer att ha ett nära samarbete med andra kompetenser inom Boverket. Du kommer också att ha möjlighet till kompetensutbyte med erfarna jurister inom myndigheten. Anställningarna är placerade på Boverkets huvudkontor i Karlskrona. På Boverket finns möjligheter för dig som medarbetare att teckna överenskommelse om att arbeta på distans upp till 49% av arbetstiden, förutsatt att arbetsuppgifterna tillåter detta.

Kvalifikationer

Vi tror att du är i början av din karriär där du hunnit skaffa dig viss erfarenhet av arbete med juridiska frågor sett till arbetsbeskrivningarna ovan. Vi värdesätter om du aktuell erfarenhet av arbete i offentlig förvaltning och har kunskaper i förvaltningsrätt. Erfarenheter från frågor rörande samhällsplanering, byggande och boende bedöms meriterande. I grunden har du en jur.kand., juristexamen eller annan relevant juridisk akademisk utbildning.

För jurist inom området energi är det önskvärt att du arbetat med frågeställningar kopplade till energi och EU-rätt. För jurist inom tillsynsområdena avseende bostadsanpassningsbidrag och intygsgivares verksamhet över ekonomiska planer är det önskvärt att du tidigare arbetat med myndighetsutövning eller tillsynsverksamhet.

Då arbetet ofta sker i grupp är det viktigt att du är lyhörd, har lätt för att samarbeta och kan kommunicera tydligt och pedagogiskt i tal och skrift. Du har lätt för att växla mellan olika frågeställningar och arbetar självständigt och strukturerat för att nå uppsatta mål enligt tidplan. I arbetsuppgifterna ingår myndighetsutövning, vilket medför krav på saklighet, professionalitet och en hög grad av servicenivå. Du ska kunna hantera sekretessbelagd information. Vi fäster stor vikt vid dessa personliga förmågor.

Boverket är en myndighet som ytterst arbetar på uppdrag av medborgarna. Vi söker dig som har en respekt och ödmjukhet inför rollen som statsanställd och ett stort intresse för samhällsfrågor!

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2022-12-31

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Placeringsort: Karlskrona
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   6655/2021

Gör ansökan

Övrigt

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Visma Recruits Offentliga jobb. Vid ansökan kommer dina personuppgifter att hanteras i enlighet med GDPR. Genom din ansökan samtycker du till hanteringen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen, och kommer att sparas av myndigheten i 2 år efter att rekryteringen avslutats (i enlighet med Riksarkivets föreskrifter om gallring). Har du skyddad identitet, referenser eller liknande du själv bedömer som olämpliga att lämna ut, tag kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har Boverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.