jobb just nu!

Speciallärare åk 7-9, Norrsätraskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

De kommunala grundskolorna i Sandviken skall kännetecknas av en skola där vi gör varandra bättre!
Vår vision är att bli en av de mest framgångsrika skolkommunerna inom de närmaste fem åren med förbättrade skolresultat. Ett skolutvecklingsprogram har beslutats av kunskapsnämnden där olika delar skall samverka för att detta skall bli verklighet.
Vi arbetar med ett systematiskt kvalitetsarbete med höga förväntningar på alla i grundskolan. Bemötande, likvärdighet, värdegrundsarbete med framförallt delaktiga elever, medarbetare och vårdnadshavare är viktigt för oss. Våra medarbetare har en nyckelroll och de är kompetenta och engagerade för att varje elev skall nå sina mål och känna trygghet och glädje i skolan.

I Sandvikens kommun finns även en lång tradition av satsning på IT i skolan där varje elev har sin egen dator. Nu går skolorna in i Nästa Generations Lärande - en utveckling där digital kompetens ger nya möjligheter i elevernas läroprocesser samt är ett redskap för skapande, kommunikation och samarbete.

Vi gör skillnad och bildar framtid!

PERSONALFÖRMÅNER
Sandvikens kommun erbjuder ett flertal personalförmåner. Inom många av våra yrkeskategorier erbjuds semesterväxling och årsarbetstid. Du kan även utöva friskvård till förmånligt pris och delta i hälsofrämjande aktiviteter som gör att vi mår bra till kropp och själ. Pulsen är vår personal- och fritidsförening som vi är mycket stolta över, som erbjuder många aktiviteter och dessutom är en av Sveriges bästa personalföreningar.

Norrsätraskolan är en F-9 skola i Sandvikens kommun. Vi är i slutfasen av en expansion av Norrsätraskolans högstadium och till läsåret 18/19 utökar vi med vår sista klass i arbetet med att ha fyra paralleller i samtliga årskurser på högstadiet. På skolan finns även årskurserna F-6 och grundsärskolan är lokalintegrerad, vi har förberedelseklasser för elever som är nyanlända i Sverige. Att Norrsätraskolan är en internationell skola märks genom att så många olika delar av världen finns representerade bland såväl elever, personal och föräldrar. Det skapar en speciell atmosfär som vi är rädda om. Hos oss ska alla elever och vuxna känna trygghet och visa respekt.

Arbetsuppgifter

På Norrsätraskolan ska alla medarbetare stödja alla barns och elevers utveckling utifrån individuella förutsättningar så att varje barn och elev når kunskaper och utvecklar förmågor för framtida studier och för att verka i samhället. Varje medarbetare har en viktig roll i den utvecklingskedjan. Utbildningen ska ske med stöd av modern forskning och teknik samt med stimulerande inriktningar.

Som lärare på Norrsätraskolan förväntas du kunna samarbeta med dina medarbetare, ha humor, kunna se nya alternativa lösningar i din undervisning, dokumentera ditt arbete och elevernas lärande. Du ska även kunna använda dig av datorn som ett naturligt lärverktyg.

Som speciallärare på Norrätraskolan arbetar du tillsammans med ordinarie undervisande lärare för att eleverna ska nå så långt som möjligt. Du ansvarar tillsammans med din speciallärarkollega för vår stödundervisning både i små grupper och i vår stödverksamhet som vi kallar för Studion. I Studion får elever som har svårigheter i enskilda eller flera ämnen stöd på sin nivå, här får även elever som har kunskapsluckor på grund av utebliven skolgång av olika anledningar stöd för att nå målen. Du ingår även i skolans elevhälsoteam.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en erfaren lärare och som aktivt vill jobba med att bibehålla och förbättra skolans kvalitet. Du har en god strategisk blick för verksamheten med förmågan att åstadkomma konkreta resultat, följa upp och utvärdera samt se nästa steg i processen. Du är väl förtrogen med styrdokumenten och har förmågan att skapa förståelse och motivation för skolans uppdrag.

* Du har speciallärarexamen eller grundskollärarexamen och legitimation.
* Du har en tydlig pedagogisk övertygelse och är säker i ditt ledarskap.
* Du har förmågan att utgå ifrån varje elevs behov och förutsättningar.
* Du har förmåga att knyta kontakter utanför skolan, t.ex. med föreningslivet.
* Du kan samarbeta, skapa goda relationer och är tydlig i din dialog med eleverna, föräldrarna och dina medarbetare.
* Du uppskattar att tillsammans med medarbetarna planera, utvärdera och förbättra verksamheten.
* Du är positiv och ser möjligheter istället för hinder.
Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska språket, både muntligt och skriftligt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   722-19

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.