jobb just nu!

Kultursamordnare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och göra skillnad? Då är det kanske dig vi söker som medarbetare till Sollefteå kommun.

Hos oss har du nära till storslagen natur och småstadscharm. Du kan njuta av ett varierat fritids- och kulturliv.

För oss är det viktigt att du känner att ditt arbete är meningsfullt och att du ser din del i helheten. Du är med och utvecklar verksamheten mot kommunens övergripande vision och mål.

Här bor människor med stark framtidstro! Välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

Funktionen kultursamordnare är helt ny i Sollefteå kommun och uppdraget innebär att ha det övergripande ansvaret för att samordna och utveckla kulturen i hela Sollefteå kommun.

Du driver och utvecklar samarbetet med det fria kulturlivet och stöttar föreningarna i deras utvecklingsarbete. Du stöttar kulturföreningarna, lokala kulturaktörer, fångar upp lokala initiativ samt hjälper till med samordning och genomförande. Du kommer att handlägga kulturbidrag och ansökningar om medel inom kulturen.

Du är en samarbetspartner i regionala sammanhang. Du medverkar i kulturevenemang och kulturella projekt över hela kommunen. Du planerar, förbereder och genomför evenemang med fokus på delaktighet och mångfald. I det utåtriktade arbetet ingår att omvärldsbevaka och föra in nya tankar och idéer i syfte att utveckla verksamheten i hela kommunen.

Tillsammans med utställningsansvarig bedriver du verksamheten i apotekshuset samt marknadsför och dokumenterar dessa verksamheter.


Kvalifikationer

Akademisk utbildning inom kultur- eller samhällsvetenskapliga områden är meriterande.
Likaså om du har ledarerfarenhet som projektledare, koordinator eller annan roll som bedöms likvärdig. Bred erfarenhet från olika områden av kultur, näringsliv, entreprenörskap och kommun är meriterande.
Vi ser också att du har dokumenterad god kunskap om att bygga upp och utveckla verksamheter. Du kommer att ha ett eget budgetansvar och du ska ha dokumenterad god förmåga att hålla dig till givna budgetramar.

Som person har du förmåga att presentera och sälja in, skapa förtroende och intresse.
Du trivs med att möta många olika människor och har lätt för att etablera nya relationer på ett professionellt sätt. Du är serviceinriktad och har alltid ett gott bemötande till de du träffar i ditt arbete.
Du är pedagogisk och kreativ, initiativtagande och självgående. Det är av vikt att du är flexibel och lösningsfokuserad och har vilja och möjlighet att arbeta under kvällar och helger när arbetsuppgifterna kräver detta.
Du ska ha dokumenterad god samarbetsförmåga. Du ska kunna samarbeta med kultur- och föreningsliv och andra kulturutövare såväl externt som internt.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


Körkort B är ett krav.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A909580

Gör ansökan

Övrigt

I Sollefteå kommun är ett antal tjänster inplacerade i säkerhetsklass enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). För de tjänsterna ingår säkerhetsprövning i anställningsförfarandet.

Observera att vi endast tar emot ansökningar via Offentliga jobb.

Första gången du söker ett jobb via Offentliga jobb, registrerar du dig på länken www.offentligajobb.se och skriver in dina uppgifter där. Du bör vara noggrann när du fyller i dina uppgifter, eftersom dina uppgifter ligger till grund för hanteringen.

När vi mottagit din ansökan får du en bekräftelse via mail.

Vi strävar efter mångfald och jämn könsfördelning inom Sollefteå kommun.

Vi undanber oss vänligt men bestämt att bli kontaktade av annons och rekryteringsföretag.