Digitaliserings- och IT-utvecklingschef

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Höör ligger mitt i Skåne, har goda tågförbindelser, vacker natur, 17 000 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1400 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och hjälps åt att skapa god arbetstrivsel genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor och medborgare. Hög serviceanda, professionalitet och engagemang utmärker vår organisation. Här får du möjlighet att skapa samhällsnytta för våra medborgare.

Arbetsuppgifter

Höörs kommun har påbörjat en förändringresa med syfte att digitalisera verksamheterna och möta framtidens behov genom att förbättra och förenkla våra administrativa processer internt och externt. Nu söker vi dig som vill ta ansvar för att samordna och driva arbetet med digitalisering, innovation och IT-utveckling inom förvaltningen.

Tjänsten som Digitaliserings- och IT-utvecklingschef är en mycket viktig och strategisk roll inom Kommunledningskansliet och har en avgörande påverkan på hur förvaltningen kommer att utveckla sin digitala transformation. Du kommer att jobba tätt med såväl den centrala kommunledningen som sektorernas IT-samordnare och vår leverantör av IT-tjänster, IT-kommuner i Skåne (Unikom).
Som vår Digitaliserings- och IT-utvecklingschef kommer du att driva och samordna digitaliserings- och transformationsarbetet internt genom att vara en strategisk och praktisk utvecklingspartner till kärnverksamheterna i samverkan med Unikoms verksamhetsnära stödfunktioner. Du kommer vara chef och arbetsledare för ett team med tre medarbetare. Rollen innefattar både strategiskt och operativt arbete.

Du kommer även att vara ett viktigt bollplank till kommunledningen i IT-strategiska frågor.

I tjänsten som Digitaliserings- och IT-utvecklingschef rapporterar du direkt till Kommundirektören.

Kvalifikationer

Rollen som Digitaliserings- och IT-utvecklingschef är en central roll i förvaltningens fortsatta utveckling inom IT-transformation. Det är viktigt att kunna skapa förtroende hos ledning och verksamhetsansvariga baserat på egen erfarenhet. Du måste kunna arbeta både strategiskt och praktiskt.

För att lyckas i rollen ser vi att du har:
* Relevant akademisk utbildning
* Erfarenhet av ledande befattning med ansvar för IT och digitalisering
* Kunskap om kommunal organisation och verksamhet
* Mycket god erfarenhet av digitaliseringsarbete, från strategi till transformation
* Stor erfarenhet av att leda införande av verksamhetsnära system
* Vana av att jobba med ITBP-organisation (i detta fall ett samägt kommunalt bolag)
* Erfarenhet av systemförvaltning och förvaltningsmodeller
* God kommunikativ förmåga

Som person är ditt ledarskap präglat av förtroende, engagemang och delaktighet. Du har förmåga att leda och motivera människor på ett effektivt sätt för att nå gemensamma mål. Vidare ser vi att du är bra på att arbeta tillsammans med andra, oavsett nivå inom verksamheten och att du skapar bra relationer och förtroende. Du har insikt om att ditt uppdrag är att skapa verksamhetsnytta. Du har förmåga att uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska. Vi ser att du är strukturerad och kreativ. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1140083

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att vi kan kalla till intervju innan ansökningstiden har gått ut.

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.