jobb just nu!

Digitaliseringsjurist till avdelningen för digitalisering!

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) är en medlemsorganisation för kommuner, landsting och regioner. Vi arbetar med intressebevakning, verksamhetsutveckling och service åt medlemmarna. SKL är också Sveriges största arbetsgivarorganisation. Vårt främsta uppdrag är att ge våra medlemmar bättre förutsättningar för lokalt och regionalt självstyre. Tillsammans utvecklar vi välfärden.
Vi är en spännande och utvecklande arbetsplats för dig som är intresserad av samhällsfrågor. På SKL har du möjlighet att bidra till och påverka samhällets utveckling. Vårt kontor finns vid Slussen i Stockholm där de flesta av våra ca 450 medarbetare sitter. Läs mer om SKL på www.skl.se

Avdelningen för digitalisering har en koordinerande roll för att stärka våra medlemmars förmåga att vässa välfärden med digitalisering men ska även stötta SKL:s interna digitala transformation under parollen digitalt först. Avdelningen består av sektion digital samverkan och förnyelse, sektion informationshantering och digital arbetsmiljö samt en stab.

Tjänsten som digitaliseringsjurist är placerad på avdelningen för digitalisering och du rapporterar till chefen för sektion digital samverkan och förnyelse.

Arbetsuppgifter

Digitaliseringen anses vara den enskilt starkaste förändringsfaktorn i samhället. Kommuner, landsting och regioner behöver bli mer innovativa, växla upp förändringstakten och i högre utsträckning dra nytta av digitaliseringens möjligheter för att klara välfärdens utmaningar.
För att SKL:s medlemmar ska kunna utveckla sina verksamheter på det sätt som krävs, t.ex. genom att använda ökad grad av automatisering i sina processer krävs mer stöd och en mer proaktiv utveckling inom det rättsliga området.

Vi söker nu en jurist som vill ha en nyckelroll med nationellt perspektiv och bistå med rättslig expertkompetens som stöd för våra medlemmars digitalisering. Vi letar efter en drivande person som kan tolka och förklara rättsliga förutsättningar och påverka och utmana rättsutvecklingen.

I uppgifterna ingår att samverka med experter från SKL och våra medlemmar och ge dem stöd i att korrekt tolka, tillämpa och förklara rättsliga förutsättningar samt även att föreslå ändring och utveckling av medlemmarnas arbetssätt och styrning. Arbetet omfattar även att utreda rättsliga förutsättningar och hinder för digitalisering samt att föreslå konkreta förslag till ändringar. En viktig del är att arbeta med intressebevakning och påverkansarbete för att driva på en snabbare rättsutveckling.

Kvalifikationer

För att lyckas med uppdraget ska du vara strategisk, resultatorienterad och kommunikativ. Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor och för att trivas i uppdraget vill vi att du har en god förmåga att driva arbetet framåt och inte räds att testa nya arbetssätt. Du ska trivas med att ha en god omvärldsbevakning, ta dig an komplexa frågeställningar, se helheter och det större perspektivet, verka genom bred samverkan och samtidigt ha förmågan att driva frågor självständigt. Du har således förmågan att skapa relationer och nätverk, är analytisk och kreativ. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift. Du har en god förmåga att pedagogiskt förmedla fakta, idéer och budskap samt använda moderna verktyg för kommunikation. Du säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter, strukturerar och planerar ditt arbete självständigt.

Krav:
• Juristexamen (jur. kand.)
• Minst 5 års erfarenhet av juridiskt arbete inom offentlig förvaltning, gärna från kommun, landsting eller region.
• Mycket goda kunskaper om och erfarenhet av tillämpning av lagstiftning inom digitalisering, e-förvaltning och IT.
• Erfarenhet av juridisk rådgivning i utvecklingsprojekt, vid upphandling eller liknande.
• Goda språkkunskaper inom främst svenska och engelska.

Meriterande:
• Vana vid påverkansarbete och att proaktivt driva rättsutveckling.
• Erfarenhet av att tolka, tillämpa och förklara regleringar från EU
• Erfarenhet av arbete med integritetsfrågor, automation och offentlighet och sekretess kopplat till digitalisering i offentliga verksamheter
• Vana att förklara komplexa juridiska sammanhang på ett pedagogiskt sätt för icke-jurister.

Anställningens omfattning

Heltid. Tillträde snarast eller efter överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   A833352

Gör ansökan