Miljöinspektör

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Höör ligger mitt i Skåne, har goda tågförbindelser, vacker natur, 17 000 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1400 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och hjälps åt att skapa god arbetstrivsel genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor och medborgare. Hög serviceanda, professionalitet och engagemang utmärker vår organisation.

Du kommer att arbeta på miljöenheten som är en del av kommunledningskontoret. Vi är en grupp på 8 engagerade personer som arbetar med miljöskydd, hälsoskydd, ALT (Alkohol, läkemedel och tobak) och livsmedelskontroll. Höörs kommun är i en expansiv fas och har de närmaste åren mycket exploateringar.

Arbetsuppgifter

Miljöenheten i Höör söker en positiv och serviceinriktad miljöinspektör till en fast anställning på heltid.

Som miljöinspektör kommer du att arbeta med tillsyn enligt miljöbalken. Dina arbetsuppgifter som miljöinspektör innebär att handlägga inkommande ärenden, planera och genomföra tillsynsbesök samt utforma beslut, skrivelser och tjänsteutlåtanden.

I arbetsuppgifterna ingår även att handlägga anmälningar och klagomål. En viktig del i arbetet är att ge information och vägledning till både verksamheter och enskilda.

Dina områden kommer framförallt vara miljöfarliga verksamheter, natur- och vattenskydd och hälsoskydd. Här ingår tillsyn av industrier, mekaniska verkstäder, förorenade områden som påverkar natur, vatten och människors hälsa. I arbetsuppgifterna ingår även hälsoskydd med fokus på inomhusmiljö och förorenade byggnader. Vi ser gärna att du har erfarenhet om bland annat miljötekniska markundersökningar, miljöinventeringar, riskbedömningar, åtgärdsutredningar, efterbehandlingar, tillståndsärenden och miljökonsekvensbeskrivningar. Vi är en liten enhet och du kommer därför även få uppgifter inom andra områden och händelsestyrda ärenden inom miljö- och hälsoskyddsområdet.

Kvalifikationer

Du som söker har genomgått miljö- och hälsoskyddsutbildning eller annan likvärdig utbildning och har gärna erfarenhet av myndighetsutövning. Erfarenhet av arbete som miljöinspektör samt tillsyn av miljöfarlig verksamheter, avlopp och andra förekommande ärenden inom miljöskydd är meriterande. Det är även meriterande om du har fördjupade kunskaper gällande förorenade områden, kemikaliehantering och skyddade områden. Vi förutsätter att du har god datorvana och B-körkort. Vi använder ärendehanteringssystemet EDP Vision.

Du gillar att arbeta med människor och tycker det är viktigt med gott bemötande. Du uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift. Du är van att arbeta såväl självständigt som i team. Du är drivande, och har god förmåga att planera och prioritera ditt arbete.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   1/23

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.
Avvikande arbetstider kan förekomma. Möjlighet till flex.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att vi kan kalla till intervju innan ansökningstiden har gått ut.

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.