Kultur- och fritidschef

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Jokkmokk har siktet ställt på framtiden. Kommunen arbetar aktivt och förutsättningsskapande för ett brett näringsliv och en attraktiv, växande arbetsmarknad inom både befintliga och framtida branscher.

Vi söker dig som vill vara med och bidra till Jokkmokks fortsatta utveckling.

På fritiden har du fantastiska möjligheter att nyttja ett stort utbud av fritidsanläggningar med olika föreningsaktiviteter eller friluftsaktiviteter såsom fiske, jakt, vandring, snöskoter, skidor m.m. i både skogs- och fjällmiljö.

Inom Jokkmokks kommun finns en god tillgång till fritidsanläggningar. Närheten till naturen inspirerar till ett tillgängligt och spännande friluftsliv. Vårt kulturliv är rikt och vår kulturskola levande. Biblioteken skapar naturliga mötesplatser för möten mellan olika kulturer, både personliga och i det skrivna ordet. Föreningslivet inom kommunen är livfullt och täcker många intresseområden, allt från byaföreningar till kultur- och fritidsföreningar. Det finns något för alla!

Arbetsuppgifter

Kultur- och fritidsverksamhet är prioriterade områden i Jokkmokks kommun och du kommer att ha en viktig roll i det fortsatta arbetet med att utveckla kultur- och fritidsutbudet tillsammans med dina kunniga medarbetare. Kultur- och fritidsfunktionen är inne i en spännande fas där även samverkan med andra verksamheter inom kommunen utvecklas.

Som Kultur- och fritidschef i Jokkmokks kommun har du ansvaret för verksamheterna kultur, kulturskola, fritidsverksamhet, fritidsgård och bibliotek. Du är verksamhets-, ekonomi-, och personalansvarig samt förbereder och föredrar ärenden till Kultur- och fritidsnämnden. Du arbetar strukturerat mot uppsatta mål tillsammans med dina medarbetare inom de olika verksamheterna.

Tjänsten är i grunden en tillsvidareanställning med ett tidsbestämt chefsförordnande.

Kvalifikationer

Högskoleutbildning inom området samt utbildning och erfarenhet av ledarskap är önskvärt. Vi söker dig som är trygg i din roll. Du är kommunikativ och kan skapa en utvecklande och öppen miljö. Tjänsten kräver att du har god förmåga att leda, kommunicera och att vara tydlig. Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation är meriterande.

Anställningens omfattning

Tillträde 2022-01-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   93/2021

Gör ansökan

Övrigt

Jokkmokks kommun eftersträvar jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald i vår verksamhet. Kunskaper i samiska språket och den samiska kulturen ses som en tillgång. Vår värdegrund syftar till att ange de värderingar som ska genomsyra all verksamhet i Jokkmokks kommun där våra ledord är respekt, lika värde, ansvar, mod, engagemang och kompetens.

För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken "Ansök här" och inte via e-post eller pappersformat.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser.