Socialsekreterare, Strömsund

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

För Strömsunds kommun är målet enkelt – alla ska trivas, ha kul på jobbet och få möjlighet att utvecklas och växa med sina arbetsuppgifter. Våra chefer har det viktiga uppdraget att se till att vi alla känner oss delaktiga, respekterade och ansvarstagande på jobbet.

Som kommun ansvarar vi bland annat för undervisning, vård och omsorg, samhällsbyggnad, arbetsmarknad, kultur och servicetjänster. Jobben vi gör får kommunen att fungera och det är betydelsefullt för invånarna – och skapar meningsfullhet i vår arbetsvardag.

Vi gör skillnad för människor dygnet runt, årets alla dagar. Vill du bli en del av vårt viktiga arbete? Välkommen med din ansökan!


Vård och socialförvaltningen söker socialsekreterare för tillsvidareanställning och vikariat till individ- och familjeomsorgen. Vi finns i Strömsund och är totalt cirka 40 medarbetare. Vår styrka är korta beslutsvägar och flexibilitet och vi grundar vårt arbete på att vi alla hjälps åt. Vi värderar därför samarbete och samverkan högt.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu socialsekreterare till individ- och familjeomsorgen och myndighetsutövningens olika områden barn och familj, ekonomi och vuxen.

- Socialsekreterarna som arbetar med barn och familjeärenden är organiserade i mottagning, utredning och verkställighet samt familjerätt. Mellan de olika delarna sker ett tätt samarbete med en gemensam samordnare som ger direktstöd i klientarbetet. Anställning tillsvidare och vikariat.

- Inom området ekonomi handläggs ansökningar om försörjningsstöd och arbetet har som mål att stödja klienterna till egen försörjning. Arbetet leds av enhetschefen för myndighetsutövningen som ger stöd i arbetet. Anställning tillsvidare och vikariat.

- Vuxenhandläggarna arbetar med ärenden med missbruk, psykisk ohälsa och våld i nära relationer. Arbetet leds av enhetschefen för myndighetsutövningen som ger stöd i arbetet. Anställning för vikariat under 2024.

Som socialsekreterare hos oss kommer du huvudsakligen att utreda, besluta och följa upp beviljade insatser enligt socialtjänstlagen (SoL) och annan tillämplig lagstiftning, bl. a. LVU (barn och familj) och LVM (vuxna).

I arbetet ingår att samarbeta med externa kontakter.

Vi kommer att kunna erbjuda dig:
• individuellt anpassad introduktion
• kontinuerligt stöd i din handläggning
• enhetsträffar/kollegial handledning
• nära och tillgänglig arbetsledning
• extern handledning
• engagerade kollegor med stor erfarenhet av socialt arbete
• friskvårdsbidrag
• konkurrenskraftig lön
• förkortad arbetstid under sommaren

Kvalifikationer

För anställning inom området barn och familj söker vi dig som är socionom. För områdena ekonomi och vuxen söker vi dig som är socionom eller har annan motsvarande utbildning på universitets- eller högskolenivå. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, har goda kunskaper om lagstiftningen och kan arbeta självständigt inom ramarna för myndighetsutövningen.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av handläggning inom socialtjänstens myndighetsutövning, liksom kunskaper och erfarenheter av att arbeta med BBiC (Barns behov i centrum) och Procapita/Lifecare.

I arbetet som socialsekreterare bör du vara trygg i din arbetsroll och kunna möta människor i behov av socialtjänstens stöd och hjälp på ett tydligt och förtroendeingivande sätt. Du är ödmjuk, empatisk och tydlig i ditt bemötande av de personer som söker vår hjälp. Du har lätt för att samarbeta med både kolleger och verksamhetens samarbetspartners. Du besitter även förmågan att arbeta självständigt.

Du har körkort B.

Välkommen till oss, en erfaren grupp med klienterna i fokus!

Obs! Ange i din ansökan vilket eller vilka områden din ansökan avser.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse
Tillsvidareanställning och vikariat 100 %
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1292476

Gör ansökan

Övrigt

Vi har gjort ett genomtänkt val av kanaler för den här rekryteringen. Vi vill inte bli kontaktade av försäljare, vänligen respektera detta.