Familjebehandlare i öppenvård

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Socialförvaltningen i Askersunds kommun ansvarar för äldreomsorg, LSS- och omsorgsverksamheten, socialpsykiatri, verksamhet för ensamkommande flyktingbarn samt individ- och familjeomsorg.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir;
- Som familjebehandlare kommer du att bli en del i öppenvårdsgruppen/familjecentralen som arbetar med stöd och insatser gentemot barn, ungdomar och deras familjer genom service eller öppenvårdsinsats. Du har ett nära samarbete med socialsekreterare, familjehemssekreterare och familjerätt. Öppenvården/familjecentralen arbetar aktivt med råd och stödsamtal, nätverksmöten, hemmaplanslösningar och samverkan med andra aktörer, såsom BVC, MVC, förskola och skola.

- I tjänsten ingår även ett utvecklingsarbete som en del i ett projekt med fokus på att vidareutveckla öppenvårdens metoder och arbetssätt.

- Tjänsten kan även komma att innehålla fältarbete genom uppsökande arbete gentemot barn och ungdomar vilket kan innebära arbete på kvällar och helger.

Du ges möjlighet till regelbunden handledning, nära arbetsledning samt stöd och utbyte från erfarna kollegor.

Vi arbetar i verksamhetssystemet Procapita.

Kvalifikationer

Vi söker en lagspelare till vår arbetsgrupp! Som person är du strukturerad med god förmåga att samarbeta, planera samt jobbar hårt för att hitta lösningar. Ditt arbete präglas av ett gott och tryggt bemötande, god kvalité och en hög servicenivå. Arbetet kräver ett flexibelt förhållningssätt och att du organiserar och prioriterar effektivt, med kollegor och chef som nära bollplank i din vardag. Du är trygg med att ta initiativ och även fatta beslut och driva ditt och gruppens arbete framåt. Önskvärt att du vill vara med och utveckla verksamheten och uppvisa ett stort inre driv.

Vi fäster stor vikt vid tidigare erfarenhet och personlighet.

Vi söker dig som:
- har en förmåga att bemöta barn och vuxna på ett professionellt sätt utifrån deras livssituation och svårigheter/styrkor
- kan skapa tillit och förtroende hos andra människor
- kan lyssna och motivera på ett strukturerat sätt

Vi ser gärna att du har en utbildning inom socialt arbete och/eller pedagogik. Det är meriterande att du har utbildning och erfarenhet av familjebehandling.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2022-12-31

Önskvärt med snabbt tillträde. Tjänsten kan komma att förlängas.
100%
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   A1060901

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Observera! Annonsen vänder sig endast till dig som är intresserad av att arbeta i Askersunds kommun, och är inte en inbjudan till annonsförsäljare att ta kontakt. Vi väljer själva var och hur vi annonserar!