Sommarvikarier till Funktionsstöd/LSS

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Nu söker vi dig som vill vara med och bidra och sommarjobba hos oss inom Funktionsstöd/LSS både centralt och i ytterområdena i Falkenberg.

Det finns även möjligt för dig att stötta upp redan nu inom våra verksamheter.

Här i Falkenbergs kommun kan du göra stor skillnad. Vårt jobb är att erbjuda god kommunal service i livets alla skeden. Vi är också med och utvecklar Falkenberg som plats. Vår vision är att vi växer för en hållbar framtid.

Inom Funktionsstöd har vi verksamheter inom bostad med särskild service, boendestöd, korttidsboende barn och ungdomar och ledsagning/avlösning.

Arbetsuppgifter

Din uppgift blir att stödja och motivera brukarna med olika funktionsnedsättningar till en meningsfull, trygg och aktiv vardag. Arbetsuppgifterna utformas efter varje enskild individs behov och förutsättningar, och vi arbetar utifrån ett lösningsfokuserat arbetssätt med kunden i fokus.

Arbetet är förlagt till dag, kväll, natt med sovande jour/vaken natt, samt helg, beroende på arbetsplatsens schema.

Arbetet innebär ett stort ansvar där du hjälper våra brukare utifrån insats och behov.

Du stöttar och hjälper till med vardagliga uppgifter som till exempel städ, tvätt och personlig omvårdnad. Det innebär också att följa med och stötta vid olika fritidsaktiviteter. Arbetet innebär att dokumentera och följa genomförandeplaner.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är intresserad av ett utvecklande och mångsidigt arbete, där vi är med och skapar och upprätthåller förutsättningar för trygghet, självbestämmande, livskvalitet och glädje för våra kunder.

Vi ser gärna att du är utbildad antingen som undersköterska, skötare, vårdare/vårdbiträde eller stödassistent och gärna har tidigare erfarenhet av arbete inom funktionsnedsättning.

Du är en person som är trygg i dig själv och har ett professionellt förhållningssätt. Du är lyhörd för andras behov, har god kommunikationsförmåga, visar ett gott bemötande och har en god samarbetsförmåga. Ärlighet och empati utgör grunderna i hur du bemöter andra i din yrkesroll. Du är strukturerad men samtidigt lyhörd inför andra personers möjligheter och behov av stöd. Du ska ha ett genuint intresse av att hjälpa människor.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och har god kunskap om utvecklingsstörning, autism och autismliknande tillstånd och Utbildning eller tidigare erfarenhet av lågaffektivt bemötande och alternativ kommunikation är meriterande.

Det är även viktigt att du har grundläggande datakunskaper och erfarenhet av dokumentation. B - körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   A1022969 - 2021

Gör ansökan

Övrigt

Flera timvikarier kommer att få möjlighet till att gå på ett schema som utgår från bemanningsbehovet och timvikariens möjlighet till arbete. Timvikarien kan även hoppa in på timmar vid behov.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Falkenbergs kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

I samband med denna rekrytering undanber vi oss kontakter från rekryteringsföretag och andra annonsörer.