jobb just nu!

Praktikant till SKL:s kontor i Bryssel

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) är en medlemsorganisation för kommuner, landsting och regioner. Som arbetsgivar- och intresseorganisation driver vi medlemmarnas frågor och erbjuder stöd och service. Vårt uppdrag är att ge kommuner, landsting och regioner bättre förutsättningar för lokalt och regionalt självstyre med målet att utveckla välfärden.

3 februari 2020 till 3 juli 2020 tar SKL:s Brysselkontor emot en praktikant. Vi söker dig som har en avslutad eller snart avslutad akademisk grundutbildning med samhällsvetenskaplig inriktning. Praktiken är avlönad.

Internationella sektionen ger stöd till förbundets internationellt aktiva politiker. Sektionen ansvarar också för samordning av förbundets EU-arbete samt intressebevakning i övergripande internationella frågor. Vi ger service till internationellt aktiva politiker och tjänstemän inom kommuner, landsting och regioner i form av informationsmaterial, seminarier och workshops.

Arbetsuppgifter

Du har bland annat i uppgift att söka och vidarebefordra information inom de politikområden som är aktuella för förbundets medlemmar. Du medverkar i att upprätta besöks- och seminarieprogram för medlemsgrupper som kommer till Bryssel, till exempel genom att ta kontakt med EU-institutioner, systerorganisationer, och bokning av möteslokaler.

Efter viss inskolning förväntas du också själv ta emot besöksgrupper och informera dem om Brysselkontorets verksamhet. En annan viktig uppgift är att bevaka möten och konferenser och rapportera hem från dessa. Du förväntas vara behjälplig i diverse enklare praktiska vardagsuppgifter på kontoret. Du kommer också att bistå med samordningen av underlag till den svenska delegationen i Regionkommittén.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en avslutad eller snart avslutad akademisk grundutbildning med samhällsvetenskaplig inriktning, helst med EU-inriktning. Om du även har ett särskilt intresse för kommuner och landsting är detta positivt.

Mycket goda kunskaper i engelska är en förutsättning och goda kunskaper i franska är meriterande. Vi lägger stor vikt vid social kompetens och förmåga till skriftlig och muntlig kommunikation.

SKL eftersträvar en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Varmt välkommen med din ansökan till detta spännande praktikantuppdrag!

Anställningens omfattning

Tillträde:   2020-02-03

Tidsbegränsad till: 2020-07-03

Ansökan

Referensnummer:   A901251

Gör ansökan