Sommarvikariat, socialsekreterare Barn- och familjeenheten

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Individ- och familjeomsorgsförvaltningen i Sandvikens kommun har en funktionsindelad organisation som utgörs av sex enheter. Inom förvaltningens ansvarsområde finns barn- och ungdomsvård, missbruks- och beroendevård,
ekonomiskt bistånd och familjerätt samt handläggning av alkoholtillstånd och strategiskt arbete inom områdena folkhälsa och trygghet, ANDTS och barn- och ungdomars delaktighet. Förvaltningen har en väl utbyggd öppenvård
för barn, unga och deras familjer samt för vuxna.

Barn- och familjeenheten består av socialsekreterare, enhetschef, gruppledare, familjehemssekreterare och assistenter. Öppenvårdsinsatserna sker via vårt Familjecenter.

Vi är en arbetsgrupp med positivt arbetsklimat och stor öppenhet för nya idéer och utveckling. Har du begränsad
erfarenhet från verksamheten formar vi en introduktion utifrån dina förutsättningar.

Vi söker en socialsekreterare till Barn- och familjeenheten för sommarvikariat. Trivs du hos oss så finns stora möjligheter
att få en tillsvidaretjänst efter studietiden. Det finns också möjlighet att arbeta på timvikariat under studietiden.

Arbetsuppgifter

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att bistå ordinarie socialsekreterare med inriktning på barn, 0-12 år, deras familjer och nätverk. Du medverkar i att utreda barn och deras familjers resurser och biståndsbehov samt uppföljning av olika insatser.

I arbetsuppgifterna ingår även att medverka i så kallade förhandsbedömningar vid anmälan om misstänkt oro för barn.
Vi arbetar utifrån ett systemteoretiskt perspektiv med ett utvecklat barnperspektiv med målsättning att nå hög delaktighet via olika former av nätverksarbete.

Kvalifikationer

Du studerar, eller har redan avslutat dina studier, på socionomprogrammet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga
egenskaper. Vi förutsätter att du är en empatisk och trygg person med förmåga till reflektion. Arbetet hos oss förutsätter både flexibilitet och förmåga till struktur och att trivas med att arbeta i ett högt tempo. För att kunna arbeta hos oss ska du även ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Körkort B är ett krav.

Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete med barn och/eller myndighetsutövning. Om du känner att den beskrivningen stämmer på dig, kan vi erbjuda dig arbete i en positiv grupp med mycket energi, hög ambition och stort engagemang.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
11 dagar - 3 månader.

Ansökan

Referensnummer:   98-20

Gör ansökan

Övrigt

Rekryteringsarbetet kommer att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka in din ansökan!
Annonseringen kan komma att avbrytas i förtid.

Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 200 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.