jobb just nu!

Specialpedagog till Örnässkolan, årskurs 7-9

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Skolan är belägen i bostadsområdet Örnäset som ligger två kilometer från Luleå centrum. I nära anslutning till skolan finns områdets centrum med ett antal butiker och restauranger. Bostadsområdena Skurholmen och Kronan ligger inom ett bekvämt gångavstånd. Natursköna områden som Örnäsparken, Skurholmsberget och Ormberget finns i vår omedelbara närhet och står därigenom till vår verksamhets förfogande. Inom Örnässkolans upptagningsområde återfinns Furuparkskolan och Tallkronanskolan. Alla årskurser, från förskoleklass upp till årskurs nio, finns representerade i vår skola. Det är unikt och något vi är mycket stolta över. Nästa läsår kommer vi att ha totalt ca. 400 elever inskrivna hos oss. 275 av dessa tillhör årskurserna 7-9.

Örnässkolan präglas av en kulturell mångfald. Det är också något som genomsyrar vår verksamhet där arbetet med jämställdhet och alla människors lika rätt är två av våra ledstjärnor. När det gäller pedagogiska frågor strävar vi efter att utveckla och anpassa vår verksamhet, detta för att våra elever ska ges de bästa förutsättningar till lärande. Vi har också en uttalad målsättning att arbeta med språkutveckling, digitalisering samt med ämnet matematik. Arbetet med att förbättra tryggheten och studieron pågår ständigt, detta såväl under lektionstid som under elevernas fria tid. På Örnässkolan kan våra elever välja att fördjupa sina färdigheter inom idrotterna fotboll och basket, detta under ledning av kompetenta lärare/tränare.

Arbetsuppgifter

Som specialpedagog på Örnässkolan är du en del av vårt elevhälsoteam. Teamet består i dagsläget av rektor, specialpedagog, kurator, skolsköterska och skolpsykolog. I dina uppgifter ingår, bland annat, att ha det övergripande ansvaret för arbetet med elever i behov av anpassningar och särskilt stöd. Du kommer också att ha en handledande funktion gentemot pedagogerna i deras arbete med att utveckla och genomföra stödinsatser. I samarbete med elever, vårdnadshavare och personal gör du utredningar och pedagogiska kartläggningar. Detta för att skapa de allra bästa förutsättningar för elevers utveckling och lärande. Arbetet som specialpedagog ställer krav på din förmåga att vara flexibel och att kunna samarbeta och kommunicera med olika aktörer, därför värdesätter vi dessa egenskaper extra högt.

Kvalifikationer

Lärarlegitimation och specialpedagogexamen är ett krav. Din lärarkompetens kan komma att vägas in. Du bör ha god kännedom om läs-och skrivutredningar, anpassningar, särskilt stöd samt en erfarenhet av att samverka tillsammans med andra kopplat till skolutveckling.

Anställningens omfattning

Tillträde 20190815 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A888619

Gör ansökan

Övrigt

Om du erhåller befattningen ska du lämna in ett godkänt utdrag ur belastningsregistret.

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb