Dags för en ny utmaning? Sök tjänsten som samordnare på öppenvården!

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Öppenvården barn, unga och familj i Borlänge kommun är en väletablerad verksamhet som erbjuder råd, stöd och behandling i öppenvård till Borlängebor med olika sociala bekymmer. Öppenvården är organiserad under Enheten för sociala insatser som består av ytterligare ett antal verksamheter: Ex-it, vår ungdomsöppenvård, som arbetar med ungdomar och deras familjer, alkohol- och drogrådgivningen, våra tre stödboenden inklusive utsluss och akutboende, Bostad Först och våra HVB-hem Stoltzen och Kompassen. Utmärkande för verksamheten är värdegrundens betydelse, tydliga mål och samarbetet mellan de olika yrkesrollerna.

Vår samordnare har erbjudits annan tjänst och därför söker vi nu en ny samordnare till vårt team. Vi erbjuder en fast tjänst.

Öppenvården har idag ca 20 medarbetare som tillsammans ansvarar för rådgivning samt psykosociala behandlings- och stödinsatser. Vi behöver förstärka vår verksamhet med dig och din kompetens för att även framåt erbjuda Borlängebor med psykosocialproblematik insatser. På vår palett av insatser erbjuder vi bl a behandling utifrån ett systemiskt perspektiv, familjeterapi, relation och anknytningsarbete, enskilda samtal med våldsutsatta och våldsutövare, Linusgrupper, trappansamtal mm.
Du arbetar som samordnare i verksamheten och leder och fördelar det dagliga arbetet och finns som stöd för familjebehandlarna i verksamheten. Som samordnare ingår du i enhetens ledningsteam.

Arbetsuppgifter

Som samordnare arbetar du med att leda och fördela det dagliga arbetet, du handleder personal i olika dilemman de hamnar i. Naturligtvis är du en källa till inspiration för personal och samarbetspartners. Som arbetsledare i vår verksamhet är du ansiktet utåt och ett språkrör gentemot vår nämnd och våra samarbetspartners. Du är nyfiken på ny forskning och nya rön som kommer inom de olika områden som du och medarbetarna arbetar med. Du uttrycker dig väl i tal och skrift.
Alla insatser anpassas till individens behov och förutsättningar.

Öppenvården erbjuder råd, stöd och behandling för barn, unga och deras familjer utifrån ett systematiskt perspektiv. Personalen arbetar på uppdrag av socialsekreterare som utreder och fattar beslut om insatser. Arbetet innebär att genomföra behandlande insatser enskilt och i familjer. För varje borlängebo ingår att upprätta genomförandeplan som du gör tillsammans med familjen. Att stötta personalen i att löpande dokumentera, göra uppföljningar och återrapportera till socialsekreterare är också viktiga delar av ditt arbete.

Vi erbjuder dig ett omväxlande och spännande arbete med stora möjligheter att påverka din arbetsvardag. Gemensamt med dina kollegor får du medverka i verksamhetsplanering, uppföljning och metodutveckling utifrån Borlängebornas behov.

IFO, individ och familjeomsorgen, befinner sig i en spännande utvecklingsfas där målet är ett enat IFO - tillsammans med Borlängebon. Varje medarbetare är en viktig kugge i utvecklingsarbetet, då alla behöver bidra genom att delta i arbetsgrupper för att förändringsarbetet ska gå framåt.

Viss kvällstjänstgöring kan förekomma.

Kvalifikationer

Du är utbildad socionom (eller har annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig) eller är utbildad familjeterapeut. Du har dokumenterad erfarenhet av arbete i öppenvård med barn, unga och familjer. Meriterande är utbildning och erfarenhet av Signs of safety, trygghetscirkeln, MI som förhållningssätt och av att arbeta med våldsutsatta eller våldsutövare.
B-körkort är ett krav.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och samsyn kring Borlänge kommuns värdegrund:
• Jag finns här för Borlängebon
• Jag gillar utmaningar
• Jag möter varje människa med öppenhet

Dina framträdande egenskaper:
• Du är bekväm med att agera självständigt inom verksamhetens givna ramar.
• Du är målmedveten, med ett inre driv, du ser vad som behöver göras och gör det.
• Du har en grundläggande känslomässig stabilitet och är trygg i dig själv.
• Du har ett arbetssätt som är präglat av ordning, reda och struktur.
• Du har god kommunikations- och samarbetsförmåga.
• Du är flexibel

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1071161

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.