Vi söker en Projektledare inom VA till Mittskåne Vatten!

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och bidra till en hållbar samhällsutveckling? Är du intresserad av att leda investeringsprojekt och samtidigt skapa förutsättningar för en hållbar framtid? Då är vi arbetsplatsen för dig.

Vår huvudsakliga uppgift är att tillhandahålla högkvalitativt dricksvatten till kommuninvånarna i Höör och Hörby kommuner samt att ta hand om dess spill- och dagvatten på ett hållbart sätt. Mittskåne Vatten styrs av en egen politisk nämnd med förtroendevalda från båda kommunerna men vi är anställda hos Höör kommun. Kontoret ligger på fem minuters promenadavstånd från tågstationen i Höör.

Hos oss arbetar 35 medarbetare i någon av våra fyra enheter: Projekt, Strategi, Drift, Kundservice eller Stab.

Projektenheten ansvarar för att genomföra de investeringsprojekt som ligger i vår långsiktiga investeringsplan. De flesta projekten handlar om att säkerställa att vår infrastruktur för dricksvatten, spill- och dagvatten är modern och anpassad för framtidens behov. Sedan början av 2018 har Mittskåne Vatten en ambitiös investeringsplan och nu behöver projektgruppen förstärkas med ytterligare en kollega för att vi ska lyckas nå våra mål.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill gå till jobbet och känna att du gör skillnad varje dag. Vårt uppdrag är omfattande och du kan komma att ansvara för olika typer av projekt. För att lyckas i din roll tror vi att du har lätt för att samarbeta med andra, leda genom att skapa engagemang, ta ansvar och drivs av att skapa hållbara resultat.

I din roll kommer du bland annat att:

• Leda projekt från förstudie till färdig produkt och säkerställa att överlämning görs på ett bra sätt till driftorganisationen.
• Ansvara för att projektet levererar tänkta nyttor inom satta ramar kring ekonomi, tidplaner och resurser.
• Skriva förfrågningsunderlag och handla upp entreprenader
• Vara aktiv och delaktig under entreprenadernas genomförandefas och bevaka Mittskåne Vattens intressen.
• Säkerställa att nyttor följs upp och att projekten överlämnas till driftorganisationen på ett bra sätt.

Kvalifikationer

Vi tror att du har en för tjänsten lämplig VA-inriktad utbildning och/eller några års arbetslivserfarenhet som projektledare, projektingenjör, entreprenadingenjör eller motsvarande.

Då tjänsten är bred med många olika projekttyper är flexibilitet, samarbetsförmåga och initiativtagande viktigt. Du bör även trivas med ständigt pågående utvecklings- och förändringsarbete där du kan se och ta tillvara förbättringsmöjligheter.

Det är en merit att om du känner till de utmaningar som det innebär att genomföra projekt under pågående drift. Vi ser gärna att du är resultatinriktad, målstyrd och trivs när arbetet går framåt.

Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper.

B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningen omfattar heltid, gärna med tillträde så snart som möjligt.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   75/21

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tjänsten definieras som en säkerhetsklassad befattning enligt säkerhetsklass 3, detta kräver svenskt medborgarskap. Mittskåne Vattens säkerhetsprövning grundar sig på:
• Personlig kännedom om den person som prövningen gäller.
• Uppgifter som framgår av till exempel betyg, intyg och referenser samt
• Uppgifter från registerkontroll och särskild personutredning som kan ingå som en del i prövningen.

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.