Yrkeslärare Frisör Hantverksprogrammet

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Hälsinglands Utbildningsförbund är ett kommunalförbund som bildats av Bollnäs, Nordanstig och Söderhamns kommuner med uppdrag att möta studerandes efterfrågan på utbildning med bredd och kvalitet.

Förbundets arbete ska kännetecknas av att vara en motor för tillväxt, mäklare av utbildning och mötesplats för utveckling. Vi driver gymnasie- och vuxenutbildningar för kommunernas invånare, samt ger möjlighet till yrkeshögskola och distansstudier på högskola och universitet.Vi erbjuder också uppdragsutbildningar till företag och organisationer samt möjligheter för forskning och utveckling.

Arbetsuppgifter

Vi har nu startat upp Hantverksprogrammet på Torsbergsgymnasiet och vi har många kommande elever som vill studera hos oss. Vi söker nu 2 st frisörlärare till vårt gymnasium. I tjänsten som frisörlärare undervisar du och arbetar med en elevgrupp som under sin gymnasietid förbereds inför arbete inom frisörbranschen. Din roll, utöver att undervisa, är att också stötta eleverna som mentor genom att ha kunskap om deras behov, följa deras studier och vara delaktig i målet att de skall nå gymnasieexamen. En stor del av jobbet är att undervisa elever som är på APL, då stor del av vår utbildning är på arbetsplatser i Hälsingland. Det kräver då att man måste ha mycket kontakt med våra samarbetsföretag och deras handledare.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som är legitimerad yrkeslärare och behörig att undervisa på gymnasiet. Branscherfarenhet ser vi som en självklarhet för tjänsten, och det är meriterande med gesällbrev som frisör. Vi söker dig som är engagerad och intresserad av både elevernas kunskapsutveckling och deras sociala utveckling.
Som person är du kreativ och flexibel, har en positiv inställning samt har ansvarskänsla. Du har också en god förmåga att inspirera, engagera och motivera eleverna till lärande. Det är viktigt att du tycker om att arbeta i team och har lätt för att samarbeta med all personal. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och har ett stort hjärta för den enskilde eleven och elevens utveckling.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2024-08-12

Tjänsten kan komma att tillsättas före ansökningstidens utgång så du är välkommen med din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan

Referensnummer:   A1294460

Gör ansökan

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!