Komvux söker yrkeslärare teknik- och industriutbildningar

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vuxenutbildningen i Borlänge kommun utmärks av en fortgående utveckling där såväl elever som ledning och personal utmanas till ett kontinuerligt lärande. Arbetsmiljön i skolan ska präglas av trygghet, delaktighet, flexibilitet och att alltid ha förhållningssätt med elevens lärande i centrum.

Komvux är vuxenutbildningens egna utbildningsanordnare i Borlänge kommun. På Komvux är vi ca 65 medarbetare och har löpande ca 700 elever i studier. Undervisning bedrivs inom Svenska för invandrare (sfi) samt kurser på grundläggande- och gymnasial nivå, även yrkesutbildningar erbjuds.

Det övergripande målet för vuxenutbildningen i Borlänge är att arbeta för att få fler Borlängebor i egen försörjning. Detta kan ske på olika sätt. Antingen genom att erbjuda kompletterande studier för en gymnasieexamen/behörighet till yrkeshögskola/högskola, eller erbjudande av yrkesutbildningar inom bristyrken.

Verksamheten tillhandahåller:
• Studie- och yrkesvägledning
• Grundläggande och gymnasial utbildning
• Vård- och omsorgsutbildning
• Barnskötarutbildning
• Utbildning i svenska för invandrare (sfi)
• Särskild utbildning för vuxna (Lärvux)
• Borlänge läs-och skrivcentrum (BloS)
• Yrkeshögskoleutbildning (YH)

Vuxenutbildningen är i en fas med att utveckla, bredda och stärka yrkesutbildningar med inriktning mot automatiserad-/processindustri och utöka verksamheten med en yrkeslärare för teknik- och industriutbildningar. Teknikutvecklingen i branschen bidrar till ett ökat behov av bland annat operatörer/tekniker. Det händer mycket nu i Borlänge och platsen står inför en spännande tillväxtperiod med nya industrietableringar. Vi vill ha med dig i vårt arbetslag som vill vara delaktig i detta spännande utvecklingsarbete med fokus för god måluppfyllelse för våra elever och ökad samverkan med bransch.

Vi ser det som självklart att arbeta med elever som har olika bakgrund och studieförutsättningar och att anpassa vår undervisning/bemötande därefter.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta nära skolledningen och andra professioner inom vuxenutbildningen.
I rollen som yrkeslärare inom teknik och industri med inriktningarna automation, process och underhåll innebär det att utbilda på gymnasial nivå med hög kvalitet genom att vägleda eleverna både teoretiskt och praktiskt och att inspirera eleverna till delaktighet för goda resultat. Du följer upp eleverna, bedömer och betygssätter kunskaper formativt samt bidrar till flexibla lösningar för en hög genomströmning av elever.

I ditt arbete ingår det att undervisa inom automation, process och underhåll och att förbereda, utveckla och implementera ett nytt utbildningssystem och lärmiljö av hydrauliklabb. Du kommer att instruera och undervisa eleverna i simuleringsprogram riktade mot industriautomation i bland annat hydraulik och elhydraulik samt i form av en produktionslina i miniatyr med syfte att träna och utbilda elever i produktionskunskap och industriteknik.

I tjänsten ingår att samverka med relevanta parter, exempelvis branschråd och enskilda näringsidkare, för att utveckla, bredda och stärka utbildningar utifrån arbetsmarknadens kompetensförsörjnings- och rekryteringsbehov samt bygga upp en bas av APL-platser.

Det huvudsakliga uppdraget är att utbilda på gymnasial nivå men kan också ske till viss del inom yrkeshögskolan som är en del av vuxenutbildningen. Arbetet genomförs i nära samarbete med utbildningsledare, övriga teknikutbildare och rektor/biträdande rektor inom VUX, YH och gymnasieskola. Som teknikutbildare bedriver du utbildning i enlighet med lag och förordning för yrkesvux och yrkeshögskola.

Kvalifikationer

För tjänsten som yrkeslärare teknik- och industriutbildningar behöver du ha erfarenhet av arbete inom automation- och processindustri samt goda kunskaper inom förebyggande och avhjälpande underhåll (FU och AU) med felsökning samt tillstånds-/funktionskontroll. Du har också goda erfarenheter och kunskaper inom hydraulik. Du har ett intresse för utbildningsfrågor och det är meriterande om du har erfarenhet av att utbilda och mot målgruppen vuxna elever. Det är meriterande om du har teknisk utbildning inom området, som högskoleingenjör eller tekniker på YH nivå, med inriktning mot process, automation och underhåll eller har förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt.
Du har goda kunskaper inom IT och teknik samt erfarenhet av att hantera användarprogram för automatiserade processer som exempelvis inom PLC-programmering. Det är meriterande om du har erfarenhet inom el- och reglerteknik samt mekatronik.
Du förstår de fackmässiga aspekterna av arbetet särskilt bra och underhåller kontinuerligt dina specialistkunskaper.
Som person söker vi dig som har god samarbetsförmåga och van att skapa och upprätthålla goda relationer och har kunskap om och förståelse för målgruppens behov av flexibla individanpassade lösningar och har ett lösningsfokuserat förhållningssätt.
Du har goda ledaregenskaper och är tydlig i din kommunikation med eleverna på både svenska och engelska och är strukturerad, har god organisationsförmåga i ditt arbete och är kvalitetsmedveten. Det är meriterande om du har utomnordiska språkkunskaper.

Du är van att sätta upp mål och även flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra.

För tjänsten krävs B-körkort för att genomföra APL-besök samt i övriga kontakter med bransch.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpnade under ansökningstiden så skicka in din ansökan redan idag.

Anställningens omfattning

Tillträde 2024-02-01 eller enligt överenskommelse.
Tjänsten tillsättes under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Ansökan

Referensnummer:   A1256787

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!