jobb just nu!

Stödassistenter till nytt Serviceboende på Varvet

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Socialförvaltningen har medborgarnas behov i centrum och utgår ifrån socialnämndens vision "Meningsfullt liv i Luleå". Med kvalitet, engagemang, omsorg och förståelse ska vi, inom ramen för vårt uppdrag och gällande lagstiftning, tillgodose behov som uppfyller våra medborgares önskemål.

Socialförvaltningen är indelad i verksamhetsområdena Vård och omsorg, Hälso- och sjukvård samt Individ och familjeomsorg.

Verksamhetsområdet Individ och familjeomsorg söker stödassistenter till ett nytt Serviceboende på Varvet.

Arbetsuppgifter

Serviceboendet är ett nytt boende för brukare med neuropsykiatriska/psykiatriska funktionsnedsättningar. I arbetet ingår att stötta och motivera brukarna utifrån gemensamma överenskomna mål och förmågor som behöver utvecklas. Arbetssättet är rehabiliteringsinriktat med ett lågaffektivt förhållningssätt. Du arbetar med utgångspunkt i funktionsnedsättning och kunskap om det för att tydliggöra vardagen med t.ex. sociala berättelser och scheman. Du är på ett positivt sätt ett stöd för brukarna i deras vardag och arbetar med att praktiskt instruera och bidra till att skapa möjligheter för dem att leva ett självständigt liv utifrån egna förutsättningar.

Genomförandeplaner används som en aktiv arbetsmetod och utvecklas utifrån brukarens önskemål och behov samt utvärderas kontinuerligt. Du ska kunna arbeta självständigt och inser vikten av dokumentation och utvärdering för att nå målen med verksamheten. Du har även rollen som stödperson vilket bl.a. innebär att du ska fungera som huvudperson i brukarens nätverk och vara ett stöd när det gäller samverkan runt brukaren.

Kvalifikationer

Du har en gymnasial utbildning inom Vård- och omsorgsprogrammet för yrkesutgång funktionshinder/psykiatri alternativt Barn- och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete eller pedagogiskt arbete, eller utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Meriterande är utbildning och/eller erfarenhet inom området för neuropsykiatriska/psykiatriska funktionsnedsättningar. Vi ser gärna att du har kunskap inom missbruk/beroendeproblematik. Rökning förekommer hos brukare.

Som person ska du ha ett genuint intresse och engagemang för att arbeta med personer med funktionsnedsättningar. Arbetet kräver att du är självgående, strukturerad och drivande i ditt arbete. Du är initiativrik, trygg i dig själv, har god empatisk förmåga och har lätt för att förutse brukarnas behov och förändringar i behoven. Du relaterar till människor på ett lyhört och smidigt sätt. Du har goda kunskaper i svenska språket, i tal och skrift samt datakunskaper. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och att du är rätt person för uppdraget.

Körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Schemalagd arbetstid. Dag, kväll, helg och natt

Tillträde december 2019- januari 2020

Ansökan

Referensnummer:   A900204

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb