Sjuksköterska till habiliteringen

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

Habiliteringen är en specialistverksamhet för personer med varaktiga funktionsnedsättningar i alla åldrar.

När du kommer till oss möts du av ett stort engagemang - vi är helt enkelt väldigt stolta över att jobba på habiliteringen! Det som gör att vi trivs extra bra är vår kultur. Den kännetecknas av öppenhet, hjälpsamhet och viljan att lära sig. Våra jobb är roliga, svåra och intressanta. Vi arbetar personcentrerat, tryggt och medvetet med patienten, ofta i samverkan med andra interna och externa aktörer. Vi vill göra skillnad och skapa mervärde för personer med funktionsnedsättning.

Hos oss får du möjligheten att kombinera teamarbete och självständigt lärande, alltid ur ett hälsoperspektiv. Vi tror på att främja människors starka sidor.

Du får växa i din roll, det finns alltid saker att lära sig. Nu erbjuder vi dig som är legitimerad sjuksköterska en tidsbegränsad anställning på medicinska habiliteringsenheten. Vi söker dig som har ett intresse för patienter med funktionsnedsättning. Medicinska habiliteringsenhetens målgrupp är personer från 18 år med ADHD utan specialistpsykiatrisk samsjuklighet som önskar prova koncentrationshöjande medicinering. Möjlighet för patienten till psykoedukation finns i begränsad utsträckning. Vi är en relativt liten enhet och idag arbetar specialistläkare i psykiatri och allmänmedicinen, psykiatrisjuksköterskor och sjuksköterskor hos oss. Tillgång till arbetsterapeut och habiliteringsassistent finns på enheten.

Välkommen till habiliteringen!

Arbetsuppgifter

• Vill du jobba på en arbetsplats med god stämning, gemenskap och plats för humor?
• Vill du ha stora möjligheter att utveckla och påverka vården och din arbetsplats?
• Vill du vara en del av ett team med olika professioner, där vi lär av varandra?
• Vill du att det friska hos patienten ska vara utgångspunkten?

Då är du välkommen som sjuksköterska inom habiliteringen!

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som sjuksköterska kommer innebära bedömningar av förutsättningar för koncentrationsstödjande medicinering till patienter med ADHD/ADD, uppföljningar av pågående medicinering, telefonrådgivning samt diverse andra uppgifter.

Arbetet innebär mycket patientkontakt och nätverksarbete (internt inom Region Kronoberg och externt med kommuner, arbetsförmedling, försäkringskassa med flera) via telefon, besök och olika former av möten. Du arbetar nära enhetens läkare och ingår även i ett tvärprofessionellt team i vilket du bidrar med det medicinska perspektivet som en del i patientens helhet. I din roll som sjuksköterska ingår ansvar för att kontinuerligt uppdatera dig inom ämnesområdet. Det finns goda möjligheter till fördjupning, kompetensutveckling och förverkligande av nya idéer i linje med verksamhetens uppdrag och mål.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Vi ser gärna att du har utbildning eller erfarenhet av personer med neuropsykiatriska tillstånd och andra medfödda eller tidigt förvärvade funktionsnedsättningar.

Du har förmåga att självständigt planera, organisera och genomföra dina arbetsuppgifter och att arbeta tillsammans i team. Du är flexibel och trivs med varierande arbetsuppgifter. Du är lyhörd och har lätt för att skapa kontakt med såväl patienter som kollegor och du har en god kommunikativ förmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Arbetet innebär resor inom länet, därför är B-körkort ett krav.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2022-03-31

Enligt överenskommelse.
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   PVR 135/22

Gör ansökan

Övrigt

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.