Skolkurator till Vadstena kommun

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vadstena är en attraktiv kommun belägen på den vackra Östgötaslätten, med utsikt över Vättern. Här finns en unik historisk miljö med anor från medeltiden. Kommunen har cirka 7.500 invånare och erbjuder hög kvalitet på kommunal service, bra boende och fantastiska kultur- och naturupplevelser. Helt enkelt en plats man längtar till. Vadstena kommun är en av kommunens största arbetsgivare med 600 medarbetare inom ett hundratals yrken.

Vi är en engagerad elevhälsa som värnar om elevernas trivsel och välmående. Vi söker nu en passionerad skolkurator till vår centrala elevhälsa som delar vår vision och vill vara en viktig resurs för våra elever. Centrala Elevhälsan söker nu en kurator med ett genuint intresse av att arbeta för att stödja elevers utveckling och lärande i skolan. I tjänsten kommer du vara placerad på plats ute i Vadstenas skolor för att möta våra elever och personal. Den Centrala Elevhälsan leds av en elevhälsochef med specialpedagogisk kompetens.

Vi erbjuder en stimulerande och meningsfull arbetsmiljö och möjlighet att påverka och göra skillnad för varje barn och elev. Elevhälsans uppdrag är att stödja eleverna till att nå utbildningens mål med fokus på det främjande och förebyggande arbetet. Genom att tidigt upptäcka och på detta sätt bidra till att skapa miljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa kan vi nå målet. Genom en samlad elevhälsa, ett gott samarbete på skolorna och en tydlig systematik i arbetet tror vi på elever som lyckas i skolan och elever som mår bra.

Välkommen med din ansökan till oss!

Arbetsuppgifter

Du ingår i kommunens elevhälsoteam och bidrar med psykosocial kompetens inom elevhälsans arbete på både organisations-, grupp- och individnivå. Du kommer att genomföra yrkesmässiga och rådgivande samtal med såväl enskilda elever som familjer. I arbetet ingår samarbete med övriga professioner inom elevhälsan, lärare och föräldrar för att förebygga och främja en trygg och stödjande skolmiljö för eleven.

Du utreder och bedömer den sociala- och psykosociala situationen för enskilda elever och för skolan i sin helhet, även handledning för personal i psykosociala frågor. Som skolkurator på elevhälsan deltar du i gemensamma teammöten med dina närmsta kollegor samt i skolornas övergripande utvecklingsarbete. Du hanterar och dokumenterar elevärenden enligt Vadstena kommuns riktlinjer. Som skolkurator är du till stor del ute i skolorna och bygger förtroendefulla relationer med våra elever och lärare.

Kvalifikationer

Vi söker Dig som

• Har socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig
• Har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift då arbetet innebär dokumentation och daglig kontakt med elever och föräldrar

Det är meriterande om du har arbetat som skolkurator och har kunskap om och erfarenhet av att arbeta med olika åldersgrupper och målgrupper inom skolan. Det är också meriterande om du har god kännedom om socialtjänstlagen, skollagen och andra för yrket relevanta lagar samt har erfarenhet av arbete med barn och ungdomar.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Vi söker dig som arbetar bra med andra människor och har förmågan att sätta dig in i andras perspektiv. Du har god förmåga att bygga relationer med våra elever, du tillför energi i arbetet och skapar delaktighet. Som person skapar du kontakter och är social i yrkesmässiga sammanhang. Du tar initiativ och uppnår resultat i arbetet.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2023-12-01

Tillträde 01/12/2023 eller enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C154494

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. I denna rekryteringsprocess tillämpar vi ett löpande urval, vilket innebär att kandidater kan bli kontaktade innan sista ansökningsdatum har passerat. Vi tar enbart emot ansökningar via vårt rekryteringssystem som du når via länken under "ansökan".
Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med mediesäljare och rekryterare.

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera relevant information för tjänsten i ditt CV.