jobb just nu!

Årbyskolan söker lärare i svenska, SO och engelska

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Årbyskolan är belägen vid infarten till Eskilstuna centrum från E20 i det trivsamma villaområdet Röksta. Skolan har ca. 780 elever från förskoleklass till årskurs 9, samt ca. 120 pedagoger, vilket skapar trygghet och kontinuitet. I skolans lokaler finns även grundsärskola årskurs F-9.

På Årbyskolan ger vi eleverna redskapen för att nå goda resultat och förverkliga sina framtidsdrömmar. Här finns värme, omtanke, ordning och reda. Våra elever och personal visar hänsyn och tolerans mot varandra. Skolan har stora möjligheter till rekreation och idrott med bland annat Årbyskogen, Bollhuset och idrottsplanerna vid Balsta i skolans omedelbara närhet.

Som lärare till våra elever är du i allra högsta grad delaktig i att forma framtidens vuxna. När du går ut i korridoren träffar du på våra yngre elever och våra äldsta elever, då alla elever från F-9 är samlade i samma byggnad, vilket vi upplever som en stor fördel. Genom att ha alla samlade i samma byggnad sker ett åldersöverskridande utbyte eleverna emellan.

Arbetsuppgifter

Till Årbyskolan söker du om du vill jobba med drivna och engagerade pedagoger som är stolta över att jobba här!

Vi söker just nu:
• 1 lärare till årskurs 4-6 med behörighet i svenska, engelska och SO, tillsvidare
• 1 lärare till årskurs 7-9 med behörighet i svenska och SO, vikariat fram till läsårsslutet

Hos oss har du alltid ämneskollegor oavsett vilket ämne du jobbar med. Som nyanställd får du en mentor som är en ämneskollega. I varje högstadiegrupp är man alltid två mentorer och på mellanstadiet jobbar vi årskursvis, där vi värdesätter mentorskapet eftersom vi ser vinningarna med de relationer det skapar. Vi jobbar tillsammans med eleven och är lösningsfokuserade.

Att vara lärare hos oss innebär att man lägger stor vikt vid den sociala delen och vi jobbar mycket med social hållbarhet och måluppfyllelse. Som stöd i det arbetet har vi ett elevhälsoteam som jobbar främjande och förebyggande. På skolan har vi även vårt operativa team. De är åtta personer och har sin placering i hjärtat av skolan, vårt uppehållsrum där eleverna har sina raster. I teamet ingår personer med olika utbildningsbakgrund och erfarenhet så som fritidsledare, språkstödjare, elevassistenter, fältarbetare och kurator. Operativa teamet håller bland annat i motiverande samtal med elever, lägger upp struktur och planering för elever som behöver extra stöd, finns på plats i klassrummen och utanför, hämtar och lämnar elever som annars inte kommer till skolan samt håller i kontakter med vårdnadshavare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarlegitimation och är behörig att undervisa i den årskurs och de ämnen som du söker till. Ett alternativ är att du har pågående studier och tar examen inom kort. Tjänsterna kräver att du har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift, och att du känner dig bekväm med att använda IT som en del av din undervisning.

Vi ser gärna att du har erfarenhet inom pedagogisk verksamhet, antingen genom arbete eller VFU. Det är också positivt om du har erfarenhet av praktiskt arbete enligt aktuell läroplan (Lgr11).

Du som trivs här är flexibel då klasserna aldrig är statiska. Du har god förmåga att systematiskt strukturera och planera, men kastar om planeringen när det behövs. Du är duktig på att anpassa din undervisning och har lätt att skapa relation till dina elever och kollegor. I den här rollen är det viktigt att kunna se sociala normer ur flera perspektiv och ha förståelse för att alla är olika och lär på olika sätt. För rätt person är det här en utvecklande och spännande roll där du gör stor skillnad för våra elever.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillsvidare. 1 tillsvidareanställning, 1 vikariat.

Ansökan

Referensnummer:   5521

Gör ansökan

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap och Modigt ledarskap.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.