jobb just nu!

Rehabiliteringssatsning - vi vill bli fler fysioterapeuter!

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Eskilstuna kommun fortsätter att satsa på rehabilitering och förstärker med fler fysioterapeuter till ordinärt boende!

Är du legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast och vill följa brukare över tid och i hemmiljö. samt vill utvecklas i en organisation med driv - välkommen till vårt gäng och gör skillnad!

Vilka är vi?
- Vi är snart 40 stycken arbetsterapeuter och fysioterapeuter fördelade på två chefer.
- Vi jobbar aktivt med att låta vår legitimerade personal arbeta med det som de gör bäst. Därför har vi medhjälpare och rehabassistenter som hjälper till administrativt och med ordinerad träning och hjälpmedelsutprovning till brukare.
- Vi trivs på vårt jobb och med varandra. Vårt arbetsklimat kännetecknas av en positiv anda och vi stöttar och lär av varandra.
- Vi uppmuntrar till vidareutbildning och att medverka i utvecklingsarbete.
- Vi har en nyinrättad MAR-tjänst.
- Vi har en yrkesföreträdare som tillsammans med oss driver yrkesspecifik utveckling för fysioterapeuter.

Vi erbjuder:
- Gedigen introduktion Om du önskar får du en mentor. Vi tar hand om dig, oavsett om du har lång erfarenhet eller nyexaminerad.
- Flextid med stor möjlighet att planera din arbetsdag.
- Friskvårdstimme eller friskvårdsbidrag.
- Möjlighet att gå ner i arbetstid genom löneväxling.

Vi utgår från moderna kontorslokaler på Eleonoragatan 18, cirka två kilometer från Eskilstuna centralstation/busstation.

Arbetsuppgifter

Som fysioterapeut på rehabenheten, ordinärt boende och IHR, arbetar du hemma hos våra brukare och får på så sätt en god inblick i hemmiljön och de utmaningar som brukaren möter. Du arbetar i par med en arbetsterapeut för att finna en god helhetslösning för brukaren där ni stärker individens självständighet i vardagen.

Du har din egna geografiska tillhörighet och samarbetar med andra yrkesprofessioner kring insatserna till brukaren. Inom ordinärt boende får du en chans att följa brukaren över tid och arbeta mot långsiktiga mål.

Andra arbetsuppgifter som ingår är att bedöma behov av samt förskriva och prova ut hjälpmedel och göra förflyttningsbedömningar. Du handleder också vårdpersonal och fysioterapeuter studenter.

Kvalifikationer

Vem är du?
- Du är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast.
- Du har ett starkt intresse att jobba med utveckling och förbättringsarbete.
- Du får gärna ha erfarenhet av att arbeta inom rehabilitering inom kommunal verksamhet.
- Du har B-körkort eftersom arbetet är rörligt.
- Du kan uttrycka dig väl på svenska, både i tal och skrift eftersom arbetet innebär mycket kommunikation.
- Du har god IT- vana och gärna erfarenhet av journalföring/dokumentation.

Dina personliga egenskaper har stor betydelse för vår organisations framgång. Vi söker dig som har ett genuint intresse för människor och deras hälsa. Du trivs på en arbetsplats där det händer mycket och där du har möjlighet till eget ansvar och att bidra till både organisationens och individens utveckling. För att lyckas i den här rollen är det viktigt att du är lyhörd, flexibel och har lätt för att samarbeta med andra professioner. Som person är du också strukturerad och kan skapa dig en helhetsbild. Andra framgångsfaktorer är din förmåga att se möjligheter och människors potential.

Varmt välkommen med din ansökan!

Urval och intervjuer sker löpande.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   5603

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Bifoga gärna din yrkeslegitimation i din ansökan.
Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Dessa tjänster utlyses till rehabenheten som ingår under Vård- och omsorgsförvaltningen.

Vård- och omsorgsförvaltningen har under vård- och omsorgsnämnden det samlade ansvaret för vård, omsorg och stöd till äldre och personer med funktionsnedsättning. Förvaltningen är organiserad i biståndskontor, utförare och fyra stabsenheter ekonomi, HR, utveckling samt nämnd- och ledningskansli.

Rehabenheten är uppdelad i tre enheter, alla med driv och hög utvecklingstakt. Vi är totalt 65 fysioterapeuter och arbetsterapeuter organiserat på tre kontor med varsin enhetschef; särskilda boendeformer, ordinärt boende och intensiv hemrehabilitering (IHR).

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.