Är du en lagspelare och redo för en utmaning inom funktionshinderområdet?

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Till ett nytt lagbygge kring en enskild brukare söker vi nu två stödassistenter som tillsammans med brukaren, kollegor och involverade professioner ska bygga upp en meningsfull och tydlig tillvaro för brukaren.

Här arbetar vi med Borlängebons behov i centrum och möter brukarens särskilda behov av stöd för att främja en stabil tillvaro och gott mående, både i nuet och på lång sikt.

Arbetet utgår från brukarens hem som ligger i nära anslutning till en befintlig gruppbostad. Arbetet kommer att vara förlagt till dag och kväll i olika typer av skift samt vara förlagd på veckans alla dagar.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Som stödassistent utför du vardagsnära, planerade stödinsatser och aktiviteter tillsammans med brukaren. Stödinsatserna ska främja brukarens integritet, delaktighet och utförs med respekt för brukarens självbestämmande. Brukarens behov ska vara i centrum och personens synpunkter ska aktivt tas tillvara. I arbetsuppgifterna ingår också dokumentation, administration samt att utföra delegerade hälso- och sjukvårdsuppgifter.

Arbetet i denna tjänst innebär att stötta en enskild brukare i dennes vardag och i samråd med anhöriga, arbetsgruppen, chef och övriga aktörer och professioner skapa en tydlig struktur för en så meningsfull och god tillvaro som möjligt. Det är ett nytt arbetslag som skapas i denna rekrytering och man kommer att arbeta nära brukaren för att kunna stötta och finnas i dennes direkta närhet. I detta arbete behöver man i gruppen ha ett sammanhållet arbetssätt, lägga stor vikt vid struktur och bemötande samt ofta vara brukarens motor.

Arbetet är utmanande och därför behöver man ha ett följsamt arbetssätt men utifrån tydliga ramar. Arbetet ställer krav på kreativitet och förmåga att anpassa arbetssätt efter dagsform för att nå målen både för dagen men också för att behålla en grundläggande struktur på sikt. Arbetstempo och arbetsbelastning kan växla över tid och därför behövs både uthållighet och tålamod samt en förmåga att vara bekväm i både aktiva som lugna perioder.

Behovet i den här verksamheten är tjänster på 80%, resterande tid upp till 100% kan komma att göras i andra verksamheter.

Kvalifikationer

Krav:
-Barn och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete och pedagogiskt arbete/
vård- och omsorgsprogrammet med specialisering inom programfördjupningen funktionsnedsättning/skötarutbildning/eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
-Du har dokumenterad erfarenhet från arbete med personer som tillhör personkretsen inom LSS.
-Du har dokumenterad erfarenhet av arbete med personer med psykiska funktionshinder.
-Du har erfarenhet av arbete med metoder för att skapa en strukturerad miljö och förstår vikten av ett strukturerat arbete, så väl med brukaren som de administrativa delar som ingår i arbetet.
-Då kommunikation är ett stort behov hos brukaren, samt våra krav på dokumentation så krävs goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift.
-Datorvana och erfarenhet av dokumentation.

Meriterande:
Utbildning i lågaffektivt bemötande
Utbildning psykiatri/neuropsykiatriska funktionshinder
Erfarenhet av arbete med självskadande beteende och utåtagerande beteende.

Personliga egenskaper:
Du arbetar i ett team tillsammans med övriga i personalgruppen för att skapa rutiner, struktur och arbetssätt. I det dagliga arbetet med brukaren arbetar du i grunden ensam vilket gör att du behöver vara trygg, lugn och tålmodig som person. Du behöver vara trygg i att arbeta självständigt, följa den framtagna strukturen men också kunna ta initiativ för att lösa oväntade situationer i stunden.

Som person behöver du vara ansvarsfull, lyhörd, strukturerad och lösningsfokuserad. Du måste ha förmågan att planera för och jobba i nuet likväl som att ta ett steg tillbaka och se helheten och arbeta med långsiktiga mål. Som en medlem i teamet måste du vara prestigelös och kommunikativ samt våga analysera arbetssätt och situationer med ett öppet förhållningssätt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Intervjuer kommer att ske löpande, varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A1007647

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Schema.

Övrigt

För den som erbjuds anställning ska ett utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas innan anställningen påbörjas https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.