jobb just nu!

Timvikarier till Eskilstuna kommuns förskolor

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Barn- och utbildningsförvaltningen organiserar 52 förskolor indelade i 7 områden.

Barn- och utbildningsförvaltningens personalpool förmedlar vikarier till förskolan då ordinarie personal är frånvarande kortare perioder. Som timavlönad vikarie ska du med kort varsel kunna ta arbete på olika förskolor inom hela Eskilstuna kommun.

Här kan du läsa mer om våra förskolor: www.eskilstuna.se/utbildning-och-barnomsorg/forskola

Arbetsuppgifter

Som barnskötare arbetar du tillsammans med andra barnskötare och förskollärare med barn i åldrarna 1-5 år och är tillgänglig för alla förskolor i kommunen. Vid frånvaro ersätter du ordinarie personal och tar en aktiv del i det dagliga arbetet. I arbetsuppgifterna ingår att delta i olika aktiviteter med barnen, till exempel utevistelse på gården, skogspromenader, samlingar och lek. Arbetet innebär även omsorg om barnen så som blöjbyten och på- och avklädning.

Vi ser alla aktiviteter med barnen som lärprocesser där exempelvis hämtning, lämning och måltider är viktiga pedagogiska moment. En stor del av arbetet handlar om mötet och kommunikationen med barn, föräldrar och kollegor. Du arbetar utifrån förskolans läroplan som är ett viktigt styrdokument.

Kvalifikationer

I första hand söker vi dig som har examen som förskollärare eller barnskötare. Har du pågående studier till barnskötare vill vi att du är klar med dina studier senast i januari och att du har gjort minst en praktik i din utbildning. Vi söker också dig som studerar till förskollärare. Har du inte rätt utbildning men vill prova på att jobba inom förskola, så vill vi att du har en avslutad och godkänd gymnasieutbildning med gymnasieexamen eller slutbetyg. Ledarerfarenhet är meriterande, till exempel inom idrott. Har du inte en godkänd gymnasieutbildning så vill vi att du har minst ett års erfarenhet av arbete i barngrupp på en förskola, inom de senaste tre åren.

Som vikarie inom förskolan ska du kunna arbeta både centralt och i kommunens ytterområden och landsbygd. Eftersom att språkutveckling är en central del i ett barns lärande är det viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Om du inte studerar ser vi helst att du kan vara tillgänglig för jobb på minst 75 %.

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. Vi vill att du har ett positivt förhållningssätt och trevligt bemötande, är flexibel, ansvarsfull, initiativrik och lätt att samarbeta med. Vi förväntar oss att du som vikarie är en god representant för Eskilstuna kommun.

Anställningens omfattning

Tillträde sker löpande. På grund av många sökande kan det ibland dröja innan du får svar.
6 månader eller längre. Timvikariat vid behov.

Ansökan

Referensnummer:   5510

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Om du är aktuell för intervju kommer vi att kontakta dig via mejl. Se därför till att du uppger rätt epostadress och att du bevakar din inkorg dagligen.

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap och Modigt ledarskap.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.