jobb just nu!

Administratör till Vägledningscentrum

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vad trevligt att just du väljer att titta in hos oss! Vägledningscentrum, eller VLC som vi säger, är Vuxenutbildningens antagnings- och vägledningsenhet.

Under ett år finns löpande 1600-2000 aktiva elever inom Borlänge kommuns Vuxenutbildning fördelat på olika nivåer och skolformer: Svenska för invandrare (sfi), Grundläggande nivå, Gymnasial nivå, Lärvux och Yrkeshögskola.

På Vägledningscentrum handläggs alla digitala ansökningar till Vuxenutbildningen i Borlänge kommun. Administrativa uppgifter sker kring bland annat ansökningswebb, betyg, kurser samt rapportering till myndigheter och samarbetspartners.

Studie- och yrkesvägledning erbjuds av Vägledningscentrum till alla vuxna Borlängebor.

Vi som arbetar på Vägledningscentrum är ett öppet, sammansvetsat och glatt gäng som verkligen vill skapa de bästa förutsättningarna för Borlängebons fortsatta studier och yrkesval. På Vägledningscentrum arbetar nio medarbetare: kvalificerade handläggare, studievägledare, administratör, projektledare och en enhetschef.

Vi arbetar flexibelt mellan yrkesrollerna och har ett professionellt förhållningssätt mellan varandra och gentemot Borlängebon.
Vi är stolta över att ha både en värdegrundsambassadör och en friskvårdsinspiratör, vilket gör att vi aktivt arbetar med personalvård och vår arbetsmiljö.

Vi ser Borlänge kommuns värdegrund som en självklar utgångspunkt i vårt arbete:
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Som administratör på Vägledningscentrum inom Vuxenutbildningen i Borlänge kommer du att vara underställd enhetschef. Tjänsten består i första hand av definierade områden inom elevadministrativt system, kontroll av fakturaunderlag, nivåtester inför utbildning, administration av ansökningswebben, inköp och framtagande av statistik. Vidare i tjänsten ingår även verksamhetsrapportering till SCB, CSN, UHR och andra aktörer.

Administation och kommunikation sköts digitalt i systemen Tieto Education, Office 365, Artvise och Skype.

Vuxenutbildningen är i ständig utveckling, vilket innebär att du kommer att arbeta i en föränderlig verksamhet.

Tjänsten är tidsbegränsad mellan 2020-08-03 till 2021-06-17.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med administrativ, ekonomisk eller samhällsvetenskaplig inriktning eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har goda IT-kunskaper och tar med lätthet till dig nya administrativa system. Du har mycket goda kunskaper i det svenska språket, såväl skriftligt som muntligt. Du har även goda kunskaper i engelska. Vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet av att använda digitala hjälpmedel, så som: Procapita/Tieto Education och Office365 och Skype eller motsvarande.

Som person trivs du med samarbete och relaterar bra till andra människor, du är även flexibel och kan anpassa dig efter ändrade omständigheter. I ditt arbete är du självgående och serviceinriktad där du är mån om att hjälpa andra och leverera lösningar. Du har ett ständigt fokus på kvalité och arbetar noggrant med detta i fokus. Till sist behöver du vara uthållig och förblir motiverad tills att du slutfört en arbetsuppgift eller projekt.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är tidsbegränsad mellan 2020-08-03 till 2021-06-17.
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   A956682

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!