Enhetschef till Hälso- och sjukvårdsenheten

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill Du vara en del av att utveckla Askersunds hälso- och sjukvård i ett spännande utvecklingsskede? Gillar du att arbeta tätt ihop med dina medarbetare och vår ledningsgrupp, hitta lösningar och möjligheter och trivs med att vara chef? Då kan du vara rätt person för oss!

– Nu söker vi en enhetschef till hälso- och sjukvårdsenheten. Då vi utökar enheten med ytterligare en enhetschef.

Socialförvaltningen är en av Askersunds största förvaltningar där hälso- och sjukvårdsenheten är organiserad under vård och omsorg som är en av två verksamhetsområden. Vård och omsorg ansvarar för stöd, vård och omsorg för äldre och kommunens primärvård. Inom vård och omsorg finns förutom hälso- och sjukvårdsenheten, hemtjänst, vård och omsorgsboende, korttidsvård och dagverksamhet. Vi söker en enhetschef som vill utvecklas tillsammans med oss och bli en del av vår ledningsgrupp.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef inom hälso- och sjukvårdsenheten har du ansvar för cirka 20 medarbetare, i arbetsgruppen finns distriktsjuksköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeuter och hjälpmedelstekniker. Ett nära ledarskap är vårt viktigaste verktyg i arbetet som enhetschef i Askersunds kommun.

I ditt ledarskap agerar du som en förebild med en tydlig kommunikationsstil där du motiverar din personalgrupp till att växa, känna delaktighet och arbetsglädje.

I din roll som enhetschef har du det övergripande ansvaret för din verksamhet. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att;
• Leda, planera och organisera verksamheten
• Ansvara för personal- och verksamhetens
budget
• Ansvara för att skapa en god arbetsmiljö
• Leda teamarbete mot personcentrerat förhållningssätt
• Samverka internt och externt med flera olika kontaktytor
• Coacha medarbetare till att utvecklas inom sina roller
• Leda, planera och genomföra utveckling inom verksamheten, både inom ditt ansvar men också till helheten. I dagsläget är våra fokusområden; digitalt och smart, omställningen till en god och nära vård samt kompetensförsörjning.
• Nära samarbete med din närmsta chefskollega inom HSE enheten, MAS, MAR och specialistkompetenser

Här finns olika roller till din hjälp, bland annat genom stöd i form av mentorskap, individuell och anpassad uppföljning med din chef, ekonom, HR, bemanningsenhet, verksamhetsstöd och administratör i nära samarbete. En individuell introduktionsplan tas fram gemensamt med dig.

Förmåner:
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Askersunds kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag.

https://www.askersund.se/naringsliv--arbete/arbeta-hos-askersunds-kommun

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen inom hälso- och sjukvård eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Har du dokumenterad ledarerfarenhet och eller erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård ser vi det som meriterande. Du förutsätts vara väl förtrogen med aktuell lagstiftning.

Du är modig, har integritet och kan fatta egna beslut. Som person och ledare är du mål- och resultatorienterad och har en utvecklad social säkerhet med förmåga att läsa av och agera i olika sociala situationer. Du behöver vara förändringsbenägen och ha intresse samt förmåga att leda en verksamhet i utveckling.

Du är en tydlig kommunikatör med förmåga att skapa lust, engagemang och förståelse för mål och uppdrag bland dina medarbetare, samtidigt som du är lyhörd för idéer och synpunkter från såväl medarbetare som uppdragsgivare. Du har mycket god förmåga till samarbete och har lätt för att skapa relationer.

Som ledare har du ett coachande och positivt förhållningssätt gentemot medarbetare. Där helhetssynen och den goda samarbetsförmågan går hand i hand för att verka mot verksamhetens bästa utifrån fastställda mål, riktlinjer och budget. Du kan prioritera och har god förmåga att driva arbetet framåt av egen kraft. Du har vana och eller förståelse för att arbeta med ekonomisk effektivitet. Tjänsten kräver god datavana och förmågan att snabbt kunna ta till sig nya IT-system, liksom god språklig förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.

Tjänsten kräver körkort B, där tillgång till egen bil är önskvärt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och personlighets- och lämplighetstest kan bli aktuellt vid urvalet.


Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Snarast, efter överenskommelse.

Intervjuer sker löpande under annonstiden och tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C164247

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Askersunds kommun - vår pärla vid Sveriges hemligaste skärgård. Askersund är en plats där historisk skönhet möter naturens vilda underverk. Inte att förglömma vår unika skärgård som är en skatt som bara väntar på att utforskas.

Det som gör Askersunds kommun ännu mer speciell är dess invånare! 11 500 starka individer som kallar denna plats sitt hem, och vi är stolta över att vara deras gemenskap. Vi är något över 1 000 medarbetare som arbetar tillsammans för att se till att vår kommun fortsätter att blomstra.

Vi välkomnar och värdesätter olikheter och ser till att vår arbetsplats är öppen för alla. Vår vision är att Askersunds kommun ska vara en plats där det är attraktivt att leva och hållbart bo och verka i. Vi ska bidra till våra invånares möjligheter att ha en bra vardag. Kom och bli en del av vår gemenskap och låt oss tillsammans fortsätta att bygga en plats vi är stolta över att kalla hemma med lust, mod och engagemang.

Vi känner oss stolta över vårt Askersund! Besök gärna: https://www.visitaskersund.se/

Observera att vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.