Askersunds förskolor söker planeringspedagoger

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Askersunds kommun ligger vid norra Vätterns skärgård. Vår vision är att Askersunds kommun ska vara en plats där det är attraktivt att leva och hållbart bo och verka i. Vi ska bidra till våra invånares möjligheter att ha en bra vardag.

Askersunds kommun vill erbjuda dig som medarbetare ett meningsfullt arbete med goda villkor. Du bidrar med delaktighet i utvecklingen av verksamheten och känner stolthet över det du gör. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar trivsel på arbetsplatsen och bra resultat. Kommunens ledord är lust, mod och engagemang!

Till Askersunds kommun finns det goda pendlingsmöjligheter från Örebro och Motala med omnejd.

Askersunds kommun består idag av 13 förskolor utspridda på orterna Zinkgruvan, Åmmeberg, Olshammar, Hammar, Snavlunda, Åsbro, Rönneshytta och Askersund. Vi har en förskoleorganisation bestående av en rektor med tre biträdande rektorer som har ett nära samarbete för att arbeta likvärdigt på alla Askersunds kommuns förskolor. Förskolorna i kommunen är uppdelade i tre områden där de biträdande rektorerna ansvarar för varsitt område. Vi har ett eget barnhälsoteam bestående av två specialpedagoger och har ett gott samarbete med IFO samt BVC som inkluderar regelbundna träffar.

Arbetsuppgifter

Barn- och utbildningsnämnden har utökat 2023 års budgetram med 1 miljon kronor. Det är en satsning för att skapa utrymme för planeringstid i förskolan.

Är du en av två pedagoger som vill anta detta viktiga uppdrag?

Du och din kollega kommer att arbeta tillsammans i barngrupp när ordinarie personal har planeringstid. Ni kommer att arbeta på kommunens alla förskolor. Ni kommer att vara på förskola alla dagar förutom på fredag eftermiddagar då tid finns för egen planering och dokumentation. Du och din kollega kommer att ha er arbetsplats i centrala Askersund och ni anställs direkt under rektor. Arbetstiden är 7.30-16.30 måndag till torsdag och 7.30-15.00 på fredagar. (Under lov och sommarförskola kommer du att ha din placering på förskola eller på kontoret.)

Vi söker dig som har erfarenhet, engagemang, mod och en vilja vara med att skapa något nytt!

Tjänsten innebär också dokumentation och terminsuppföljning.
Vi förväntar oss att du kan arbeta självständigt, är flexibel och trygg i din yrkesroll.
Eftersom du är ute på förskolorna krävs det att du har bil.

Vi förväntar oss att du kan arbeta självständigt, likväl som tillsammans i arbetslag. Att du har god social förmåga och är en ansvarsfull person.

Askersunds kommun erbjuder:
* friskvårdsbidrag
* arbetskläder
* reseersättning

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen eller lärarexamen mot yngre åldrar samt förskollärarlegitimation, har lång erfarenhet av barnskötaryrket, specialpedagog som vill arbeta mer praktiskt eller annan utbildning eller erfarenhet som anses likvärdig.

Stor vikt fästes vid personlig lämplighet. Körkort B är ett krav. Tillgång till egen bil är önskvärt.

Vi ser gärna att våra medarbetare speglar samhällets mångfald.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2023-12-31

Tillträde enligt överenskommelse. Observera att intervju och tillsättning kan komma att ske löpande under perioden för annonseringen.
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   A1176850

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Förmåner

Friskvårdsbidrag

Övrigt

Observera! Annonsen vänder sig endast till dig som är intresserad av att arbeta i Askersunds kommun, och är inte en inbjudan till annonsförsäljare att ta kontakt. Vi väljer själva var och hur vi annonserar!