Pedagog/lärare till Lekebergsskolan F-6 för vikariat

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Unga, expansiva Lekeberg är en kommun med framtidspotential som präglas av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt. Vi tar tillvara på tillväxten genom ständig utveckling och förnyelse inom alla områden. Mångfald, integration och jämställdhet är något som vi strävar emot i alla beslut. Lekebergs kommun vill vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarskap och ledarskap präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter.

Lekebergs kommun består bl.a. av centralorten Fjugesta och tätorterna Mullhyttan och Hidinge/Lanna. Med korta avstånd, goda kommunikationer och kommunens strategiska placering är det enkelt att ta del av både landsbygd och stad. Här finns attraktivt boende, ett rikt kultur- och fritidsliv och ett bra företagsklimat.

Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar. Vår vision är trygghet och nytänkande, naturligt nära. Vill du vara med på resan? Läs mera om vår kommun på www.lekeberg.se


Barn- och utbildningsförvaltningen omfattar förskola, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasium samt vuxenutbildning. I vår förvaltning arbetar för närvarande ca 250 medarbetare.

Vi lägger grunden för det livslånga lärandet genom att erbjuda trygg omsorg och stimulerande lärmiljöer. Vi arbetar aktivt med vägledande samspel och utgår från barnens och elevernas förutsättningar och deras personliga förmågor.
Vi arbetar för en hög måluppfyllelse och för att varje elev ska få bästa möjliga förutsättningar för en trygg och lyckad skolgång.
Vi erbjuder våra barn och ungdomar en meningsfull fritid genom våra fritidsverksamheter.Lekebergsskolan, årskurs F-6, är placerad i centrala Fjugesta där det idag går ca 450 elever och arbetar ca 60 medarbetare. Personalen är organiserad i arbetslag som alla är mycket engagerade och arbetar för en hög måluppfyllelse och för att varje elev ska få bli sitt bästa jag genom en trygg och lyckad skolgång. Ett större skolutvecklingsarbete pågår där ett språk- och kunskapsutvecklande arbete står i fokus.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu dig som vill arbeta hos oss som pedagog/lärare på ett vikariat under läsåret 22/23. Medarbetarna på Lekebergsskolan F-6 är organiserade i arbetslag som arbetar för en hög måluppfyllelse och för att varje elev ska få bli sitt bästa jag genom en trygg och lyckad skolgång. Vår verksamhet bygger på att barnen ska känna trygghet och få stöd oavsett var i utvecklingskurvan de befinner sig där personalen samarbetar för bästa resultat. Vi arbetar systematiskt med att skapa trygghet, trivsel och utveckling genom delaktighet. Nu söker vi dig som vill bli en del av vårt härliga team!

Detta uppdrag innehåller både undervisning i klass samt arbete i skolans fritidshem.

Arbete i vårt fritidshem innebär att vara en del av hela skolans verksamhet. Vår skola strävar efter en hög delaktighet och en god arbetsmiljö där ett helhetstänk prioriteras. Tillsammans med övriga pedagoger på fritidshemmet ansvarar du för att planera, genomföra och utvärdera verksamheten mot uppställda mål. Du arbetar för att stödja elevernas utveckling och ge dem möjlighet till att utöva olika fritidsaktiviteter. I arbetet ingår att utveckla elevernas sociala förmågor och kunskaper.

Samarbetet med elever, vårdnadshavare, kollegor på skolan och ditt arbetslag är en viktig del av uppdraget. Vid behov ansvarar du för kontakter med stödfunktioner kring elev. Det är även viktigt att du anpassar ditt sätt att agera utifrån den enskilde elevens behov och arbetar aktivt med skolans värdegrund.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
• har avslutad gymnasial utbildning
• har pedagogisk utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som lämplig för uppdraget
• kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Vi ser det som meriterande om du har:
• grundskollärarexamen och lärarlegitimation med behörighet att undervisa i åk F-3 alternativt åk 4-6 eller har examen och väntar på legitimation
• tidigare erfarenhet av arbete inom skola och/eller fritidshem.

Vi förväntar oss att du är en person som kan skapa en positiv och kreativ lärmiljö för eleverna. Du möter eleverna individanpassat, skapar goda relationer och sprider en positiv stämning i ditt möte med dem. Förmåga att arbeta självständigt men också i samarbete med kollegor ser vi som självklart. Du har ett professionellt bemötande och inger förtroende till elever, vårdnadshavare och personal. Du är ansvarstagande, öppen för olika arbetssätt och lyhörd inför elevers individuella behov. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2022-09-01

Tidsbegränsad anställning under ett läsår och fram till juni 2023. eller enligt överenskommelse.
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   A1146539

Gör ansökan

Övrigt

Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan.

Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.