jobb just nu!

HR-konsult

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och utveckla vårt HR-arbete på Enköpings kommun?
Då är detta rollen för dig!

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Tjänsten är placerad vid kommunledningskontoret - kommunens centrala funktion för strategisk ledning, beredning och verkställande av politiska beslut. Förvaltningen ger även service till förtroendevalda och kommunens förvaltningar. Kommunledningskontoret innehåller avdelningarna: Kansli och stab, Utveckling, Ekonomi, HR samt Kommunikation.

Arbetsuppgifter

Låt oss börja med att berätta lite om oss på HR-avdelningen. Dina framtida kollegor är ett trevligt och välkomnade gäng som alla har sina fokusområden för att kunna ge expertis inom hela HR-området. Våra huvudområden är kompetensförsörjning, god och säker arbetsmiljö samt strategisk lönebildning. Inom respektive fokusområde arbetar vi med att ge organisationen nya perspektiv och komma fram till idéer kring hur verksamheten skulle kunna fungera ännu bättre.

Som HR-konsult hos oss kommer du dels få arbeta med att ge vägledning och råd till chefer. Du skapar trygga ledare genom att vara ett stöd för dem inom arbetsmiljö och SAM, rekrytering, kompetensförsörjning, rehabilitering och arbetsrätt.

Den andra delen av uppdraget är att arbeta strategiskt med arbetsmiljö. Du kommer samarbeta med kollegor på HR-avdelningen genom vår arbetsmiljögrupp. De har flera spännande projekt som väntar, som bland annat en arbetsmiljövecka med olika aktiviteter och utbildningar för medarbetare i kommunen. Vi behöver nu en kollega som vill vara med att driva arbetsmiljöfrågorna i Enköpings kommun och som vågar utmana med nya idéer hur vi skapar en god och säker arbetsmiljö för alla.

Kvalifikationer

Vi söker dig med en akademisk examen från personalvetarprogrammet eller motsvarande. Du har några års erfarenhet från brett HR-arbete och vi ser gärna att du har fördjupad erfarenhet inom arbetsmiljöområdet och systematiskt arbetsmiljöarbete.

Du som söker har energi och ett stort engagemang för HR och arbetsmiljöarbete. Du har förmåga att bygga förtroendefulla relationer och är pedagogisk. För att trivas som HR-konsult hos oss är du självgående, prestigelös och har förmåga att vara lugn i pressade situationer. Att hålla utbildningar och vara ansiktet utåt för olika HR-insatser ser du som en naturlig del av ditt uppdrag och du har god kommunikativ förmåga.

Vidare söker vi dig som är serviceinriktad och engageras av mötet med människor. Du trivs som bäst när du får coacha chefer i olika HR-frågor samtidigt som du arbetar strukturerat med att utveckla och förbättra HR-processerna.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   C29856

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Personuppgiftsansvariga nämnder för rekryteringen är kommunstyrelsen och rekryterande nämnd. Din ansökan sparas i 2 år. Om du blir anställd sparas din ansökan i din personakt. Dina personuppgifter kan komma att överföras till ett eventuellt anställningsavtal. Rättslig grund för att ta in dina personuppgifter är intresseavvägning. Ansökningarna hanteras av en extern leverantör. Om du anställs får du mer information om vad som gäller för dina personuppgifter i din anställning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.