Naturvårdare med fokus på biologisk mångfald

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen Östergötland är en modern myndighet som arbetar med samhällsutveckling i hela länet. Vi får våra uppdrag från regeringen och har många kontakter med myndigheter, kommuner och andra intressenter. Som medarbetare hos oss får du ta ansvar, fatta beslut och driva utveckling tillsammans med skickliga kollegor inom många olika yrkesområden.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara del av arbetet med att bevara och öka den biologiska mångfalden i Östergötland.
Gruppen som jobbar med åtgärder för hotade arter behöver förstärkning av två personer som har ett stort naturvårdengagemang och gärna vill dela med sig av sina kunskaper. Vi jobbar med praktiska åtgärder för att gynna hotade arter liksom kunskapshöjande insatser såsom inventeringar för att öka kunskapen om arter och biotopers status för att ha det som grund för det fortsatta arbetet samt utvärdera tillståndet i miljön.

Du kommer att bli en del av avdelningen för miljö och natur och är placerad på enheten för arter, landskap och naturvägledning. Vi erbjuder ett omväxlande arbete på en arbetsplats med unik bredd som del av en samhällsbärande myndighet.

Utifrån din kompetens och erfarenhet kommer du att få jobba med markägare som har hotade arter på sin mark för att informera om och hitta möjligheter till samarbete kring åtgärder för att förbättra arternas status. Du kommer även att samordna och beställa inventeringar samt förmedla och utvärdera resultatet från dessa. Några av de miljöer och arter vi jobbar med i Östergötland är eklandskapet med dess grova träd och dårgräsfjärilen, betesmarker med dess kärlväxter, trumgräshoppor och vilda bin bara för att nämna några. Då vi planerar att tillsätta två tjänster kommer den ena att ha större tonvikt på genomförande av praktiska åtgärder och den andra mer mot kunskapshöjande arbete.

Kvalifikationer

Vi vill att du har relevant högskoleutbildning inom det naturvetenskapliga området med inriktning mot biologi eller annan utbildning vi bedömer likvärdig. Det är en fördel om du har tidigare erfarenhet från arbete med naturvård. Om du har specialistkunskap inom någon biotop/artgrupp är det av intresse. Det är meriterande om du har erfarenhet av markägarkontakter och/eller inventering/analyser. God vana av att använda GIS och excel är en fördel och du behöver ha B-körkort.


Som person är du målinriktad, strukturerad och analytisk. För att hjälpa gruppens arbete framåt vill vi att du är flexibel och lösningsinriktad. Tjänsten kräver att du är lyhörd, kommunikativ och har god samarbetsförmåga. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Anställningen är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Tillträdesdatum enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   2611

Gör ansökan

Övrigt

Länsstyrelsen har en viktig samordnande roll vid samhällsstörningar och därmed ingår samtliga anställda i kris- och krigsorganisationen. Vissa av våra tjänster är säkerhetsklassade vilket innebär att säkerhetsprövning då kommer att genomföras innan anställning.

Vill du veta mer kontakta enhetschef Ulrica Swärd, ulrica.sward@lansstyrelsen.se, tel. 010-223 53 84. Fackliga företrädare för SACO är Sigrid Jansson, tel. 010-2235306 och för ST Alma Basic, tel. 010-223 52 77.

Välkommen med din ansökan inklusive meritförteckning som du skickar via www.offentligajobb.se. Din ansökan ska ha inkommit senast den 10 mars 2021, ange ref nr 2611.