jobb just nu!

Skogstorpsskolan söker lärare till förskoleklass

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

På Skogstorpsskolan går cirka 720 elever från förskoleklass till årskurs nio. Här arbetar vi sammanlagt 90 personal. Skolan ligger i Skogstorp, ett villasamhälle sju kilometer söder om Eskilstuna centrum. Vår vision är att "Hos oss får du mötas, glädjas och lyckas!" Utifrån vår strategiska plan arbetar vi för att skapa goda relationer, ett positivt förhållningssätt och höga förväntningar tillsammans med våra skickliga kollegor. I längden handlar inställningen om att alltid välja att se möjligheter och att vi fokuserar på elevernas bästa egenskaper. Vårt förhållningssätt gör det lättare för alla elever att nå goda studieresultat, utifrån sina egna förutsättningar.

I vår personalgrupp finns ett driv och en utvecklingsvilja! Det ser vi som en stor förutsättning för arbetet med vår vision och vårt mål att samtliga elever ska bli gymnasiebehöriga efter sin skoltid hos oss. Främjande för vårt samarbete är att vi har arbetslagstid, ämnestid och skolutvecklingstid utöver planeringstiden. Vi utgör väl fungerande arbetslag med väl fungerande rutiner. Våra förstelärare leder skolutvecklingsarbetet med olika fokusområden både allmänpedagogiska för hela skolan och specifika för ämnesutveckling inom olika stadier. Vi har kompetensutveckling kring bland annat utmanande undervisning ett spännande sätt att möta nya undervisningsmöjligheter!

Är du en engagerad pedagog och vill arbeta med kreativ undervisning i ett positivt arbetslag? Är du redo att möta nyfikna elever och vetgiriga kollegor? Då ska du söka vår tjänsten hos oss på Skogstorpsskolan!

Arbetsuppgifter

I förskoleklassen arbetar du som förskollärare eller tidigarelärare i ett team för att tillsammans skapa en röd tråd genom elevernas skoldagar. Du arbetar med matematik- och språkstimulerande ämnen och är med och bidrar till att eleverna är väl förberedda inför årskurs 1. Arbetet i förskoleklassen är kreativt där ni får användning av både färg, form och aktiviteter kring ämnena. Efter skoldagens slut följer du med eleverna till vår fritidsverksamhet. Vårt mål är att våra elever ska lära i alla situationer, under lektionstid och genom fritidsaktiviteterna.

Du kommer ingå i ett arbetslag F-3 och arbetar tillsammans med förskollärare, lärare och fritidspedagoger. Vi på Skogstorpsskolan utgår ifrån idén om att alla pedagoger på skolan har ett gemensamt ansvar för våra elever. Därför samarbetar du med skolans övriga personal, exempelvis elevhälsoteam, för att skapa ett tryggt nätverk runt eleven.

Hoppas du blir nyfiken på att jobba kreativt tillsammans med oss!
Vi ser fram emot din ansökan!

Vad kan vi erbjuda?
- Arbete med mål och resultat utifrån läroplan.
- Ett uppdrag där du tillsammans med kollegor kan utforma det pedagogiska arbetet på ett lustfyllt sätt.
- Lokaler med förutsättningar för gruppindelningar och kreativt arbete.
- Fina grönområden att vistas i.
- Planeringstid enskilt och tillsammans med kollegor.
- Mentorskap
- Goda möjligheter till samarbete och goda relationer till både elever, vårdnadshavare och arbetskamrater.
- Arbete i ett väl inarbetat arbetsteam.
- Kontinuerlig fortbildning inom aktuella områden.
- Möjlighet att arbeta med IKT tillsammans med eleverna.
- Möjlighet att följa en elevgrupp under hela dagen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill vara med och driva vårt utvecklingsarbete och skapa en meningsfull och trygg verksamhet för våra elever. Du behöver ha en lärarexamen med behörighet att undervisa i skolans tidigare år alt. förskollärarexamen eller pågående tidigare nämnda utbildningar och tar examen inom kort. Vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet av praktiskt arbete utifrån LGR 11 via arbete eller via VFU (verksamhetsförlagdutbildning).

Du har goda kunskaper i svenska, grundläggande it-kunskaper och känner dig trygg i att använda it som ett arbetsverktyg. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i någon läroplattform. Exempelvis Vklass.

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna och ser att du är en person som kan situationsanpassa ditt ledarskap i klassrummet och i fritidshemmet. Du kan planera och följa upp ditt arbete, lyssnar in andra och har lätt för att kommunicera med både elever och vuxna. Vi tror att du vill utvecklas i din roll som lärare och bidra till skolans fortsatta utveckling. Du är en engagerad medarbetare som har en god samarbetsförmåga och kan skapa förtroenden och lyssna in olika behov. Vi vill att du som söker till oss har förmågan att sätta elevens bästa i centrum!

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   4950

Gör ansökan

Anställning

Schemalagda arbetstider

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.