jobb just nu!

Årbyskolan söker speciallärare till mellanstadiet

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Årbyskolan är belägen vid infarten till Eskilstuna centrum från E20 i det trivsamma villaområdet Röksta. Skolan har ca 700 elever från förskoleklass till åk 9, samt ca 120 pedagoger, vilket skapar trygghet och kontinuitet. På Årbyskolan ger vi eleverna redskapen för att nå goda resultat och förverkliga sina framtidsdrömmar. Här finns värme, omtanke, ordning och reda. Våra elever och personal visar hänsyn och tolerans mot varandra. I skolans lokaler finns även grundsärskola årskurs 1-9.

Skolan har stora möjligheter till rekreation och idrott med bland annat Årbyskogen, Bollhuset och idrottsplanerna vid Balsta i skolans omedelbara närhet. Årbyskolan ger varje elev förutsättningar att välja sitt eget liv i en föränderlig värld.

Arbetsuppgifter

Årbyskolan söker nu en speciallärare med starkt engagemang för våra elever! Som speciallärare arbetar du ständigt med att, tillsammans med skolans arbetslag, ge eleverna verktyg och egna resurser så de kan delta i den ordinarie undervisningen utan specifika stödinsatser.

I rollen som arbetar du med enskild undervisning, undervisning i liten grupp samt klassrumsintegrerat. Du ansvarar för planering och genomförande av undervisning för eleverna tillsammans med övrig pedagogisk personal. Du bidrar med dina kompetenser inom det specialpedagogiska området. Du ingår även i en grupp bestående av skolans övriga personal i speciallärarteamet som träffas regelbundet.

Du arbetar även med utvärdering och dokumentation tillsammans med elever, vårdnadshavare och övrig personal på skolan. Du gör pedagogiska kartläggningar och skriver åtgärdsprogram. Pedagogisk iakttagelse, reflektion och dokumentation är en del av vardagen. Att stötta och handleda kollegor är också förekommande.

Som speciallärare på Årbyskolan träffar du både yngre och äldre elever eftersom alla elever från F-9 är samlade i samma byggnad, vilket vi upplever som en stor fördel. Våra elever möts både i åldershomogena grupper och åldrarna emellan för att lära av och från varandra. Att vara lärare hos oss innebär att man lägger stor vikt vid den sociala delen, vi jobbar mycket med social hållbarhet och måluppfyllelse. Som stöd i det arbetet har vi ett stort elevhälsoteam som jobbar främjande och förebyggande ute i klasserna. Vi har också ett operativt team som består av nio personer som i nära samarbete med socialtjänst, polis och fältande socialsekreterare jobbar med trygghet och social träning. Som nyanställd hos oss får du en mentor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en lärarexamen med behörighet att undervisa i årskurs 4-6. Du har också en utbildning som speciallärare, meriterande är om du har med inriktning läs- och skrivinlärning eller matematik. Vi vill att du har erfarenhet av praktiskt arbete utifrån gällande läroplan Lgr11.

För rollen är det viktigt att du har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift och känner trygghet i att använda IT som en del i din undervisning.

För att trivas hos oss behöver du vara ödmjuk, lugn och bitvis fyrkantig gentemot våra elever och deras behov. Du är den som brukar beskrivas som en trygg person, en som tror på sin förmåga och vågar säga vad du tycker. När du stöter på något klurigt skapar du lätt en överblick och får ett helikopterperspektiv. Därefter tar du dig an uppgifterna i ett lugnt tempo. Du är tolerant gentemot andra, förstår att vi alla är olika och att sociala normer behöver ses ur olika perspektiv.

Anställningens omfattning

Tillträde till HT19 eller enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C28648

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap och Modigt ledarskap.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.