jobb just nu!

Lokalstrateg

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Ljungby kommuns värdegrund är ”vi är öppna, vi är framåt och vi vill”. Det betyder att vi håller vad vi lovar, löser problem tillsammans, är modiga och kreativa och har service i fokus. Mångfald och lika villkor är viktigt för oss. I vår kommun känner vi arbetsglädje, trivsel och trygghet.
Vi är ca 2 900 kompetenta och engagerade medarbetare. Vi strävar efter att ge våra invånare och företagare bästa möjliga service och vi välkomnar olika kompetenser i våra verksamheter. Vi erbjuder intressanta och omväxlande jobb som ger stora möjligheter till utveckling.

Hos oss är balans i livet viktigt! Vi vill att våra medarbetare ska kunna kombinera arbete med familj och fritid, därför tillämpar vi flextid i de verksamheter där det tillåter. Vi har generöst med semester och möjlighet till semesterväxling, subventionerat årskort med Länstrafiken, aktivitets- och massagebidrag och mycket annat. Som medarbetare har du gratis medlemskap i personalklubben, vilket ger möjlighet till gratis träning och bad alla dagar i veckan vid närliggande träningsanläggning och äventyrsbad, samt möjlighet att delta i andra aktiviteter.
Vi har Sveriges viktigaste jobb och ett av dem kan nu bli ditt.

Ljungby kommun växer med vår vision ”I Ljungby kommun formar vi framtiden tillsammans. 35 000 invånare år 2035” och vi vill ha med dig på den resan.

Besök oss gärna på www.ljungby.se/jobb
Välkommen till oss!

Tekniska förvaltningen söker en lokalstrateg till fastighetsavdelningen.
Med ett fastighetsbestånd på 215 000 kvm lokalyta representerar fastighetsavdelningen en av regionens största fastighetsägare. I tillägg hyr kommunen cirka 40 000 kvm i form av bostäder och verksamhetslokaler. Våra kunder är främst kommunens verksamheter, så som skola, omsorg, kultur och fritid.

Tekniska förvaltningen är en politiskt styrd enhet och svarar till tekniska nämnden.
Ljungby kommun planerar för utveckling och tillväxt, och ställer med det höga krav på lokalförsörjning och fastighetsrelaterade tjänster. Samtidigt är det stort behov av underhåll och utveckling, men även ersättning av befintliga fastigheter.

Fastighetsavdelningen utgörs av 27 personer och önskar säkra både bredd och spetskompetens i den egna organisationen inom områden som fastighetsförvaltning, lokalplanering, projektledning, energioptimering, drift m.m. Lokalstrategen ingår i avdelningens grupp för projekt och förvaltning, totalt 10 personer.

Arbetsuppgifter

Lokalstrategen ansvarar för framtagande av kommunens lokalförsörjningsplan som syftar till att säkra framförhållning i investerings- och lokalresursbehov. Lokalstrategen arbetar tätt tillsammans med våra hyresgästers beställarreprentanter och leder arbetet i kommunens arbetsgrupp för lokalstrategiska frågor.

Lokalstrategen ingår även i kommunens plangrupp med uppgiften att bevaka och säkerställa behovet av lämpliga framtida verksamhetsfastigheter åt samtliga förvaltningar. Att bistå våra hyresgäster i arbetet med deras behovsanalyser är också en viktig del av tjänsten.

Lokalstrategen ansvarar vidare för anskaffning av nya verksamhetslokaler genom införhyrning från externa hyresvärdar. I samverkan med förvaltargruppen ansvarar lokalstrategen även för utveckling och implementering av avdelningens underhållsstrategi. Lokalstrategen svarar till fastighetschefen.

Vi söker dig som vill bidra med att hålla en hög kvalitet genom att du är noggrann, strukturerad, serviceinriktad och har stor ansvarskänsla. Ett utåtriktat kundorienterat synsätt samt kunnighet inom lokalplanering, samordning, utredning och presentation är ett krav.

Det är viktigt att du behärskar svenska i tal och skrift, då stor del av arbetet innebär att kommunicera med olika verksamheter, hyresvärdar och politisk ledning i lokalfrågor.

Kvalifikationer

Erfarenhet från lokalplanering, lokalsamordning eller annat övergripande arbete med lokaler och fastigheter är ett krav för tjänsten.

Erfarenhet av att arbeta med upplåtelser av lokaler och kunskap om lokalhyresjuridik är meriterande.

Tjänsten kräver goda datakunskaper då arbetet förutsättar användning av ekonomisystem, Excel, CAD-verktyg och presentationsverktyg.

Körkort B fordras.

Anställningens omfattning

Tillträde kan ske omgående eller enligt överenskommelse.

Rekrytering sker löpande.

Ansökan

Referensnummer:   A855593

Gör ansökan

Övrigt

Du söker tjänsten via Offentliga Jobb.

Betyg och intyg behöver inte bifogas ansökan utan tas med vid en eventuell intervju.
Kommunen tar ansvar för hela rekryteringen
och undanber sig därför samtal från rekryteringsfirmor och annonssäljare.