Handledare till Norrevärns gruppbostad LSS

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Höör ligger mitt i Skåne, har goda tågförbindelser, vacker natur, 17 000 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1400 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och hjälps åt att skapa god arbetstrivsel genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor och medborgare. Hög serviceanda, professionalitet och engagemang utmärker vår organisation.

Vi söker en handledare till Norrevärns gruppbostad LSS för ett föräldravikariat mellan 2022-09-01 - 2023-08-31. På boendet bor det 6 personer i varierande åldrar. På boendet arbetar en stödpedagog som handleder medarbetare i pedagogiskt arbetssätt. Vi arbetar bland annat utifrån lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår att ge stöd i vardagliga aktiviteter vilket innebär ett varierande arbete. Stödet ska utgå från medborgarens individuella behov och främja självständighet och delaktighet. Allt stöd ska utföras med respekt för medborgarens integritet och självbestämmande och i enlighet med LSS-lagstiftningen. I arbetet ingår omvårdnads- och HSL-uppgifter.

I arbetsuppgifterna ingår även dokumentation och du kommer att ha ett kontaktmannaskap för en eller flera medborgare, där genomförandeplanen är central. Vi använder oss av dokumentationssystemet LifeCare.

Arbetet innebär tjänstgöring under såväl dag som kväll och helg samt sovande jour.

Kvalifikationer

Vi ser det som meriterande om du som söker har en utbildning inom pedagogik eller omvårdnad samt tidigare arbetslivserfarenhet av LSS.

Som person har du en god samarbetsförmåga och ett tydligt medborgarfokus, du är flexibel och lyhörd för olika behov. Kunskap och erfarenhet av tydliggörande pedagogik är meriterande.

En god arbetsmiljö är för oss en självklarhet och vi bidrar alla till den.

För tjänsten är det meriterande om du har B-körkort.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   115/22

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Schema.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval.

Inför tillsättning av tjänster inom vissa delar av vår verksamhet kan vi komma att efterfråga utdrag ur belastningsregistret.

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.