jobb just nu!

Biträdande rektor till förskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Höör ligger mitt i Skåne, med goda tågförbindelser, 16 750 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1200 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

I Höörs kommun fokuserar vi på ledarskap och medarbetarskap. Vi strävar efter att ledarskapet ska vara tydligt, synligt och inspirerande för medarbetarna.

Arbetsuppgifter

Vi söker en biträdande rektor med ansvar för en del av förskoleverksamheten i ett större förskoleområde med flera enheter i Höörs kommun. Du kommer att ha ett nära samarbete med ansvarig rektor, pedagogiska utvecklare och administratörer samt samarbete med övriga rektorer och biträdande rektorer i kommunen.

Vi söker dig som vill anta utmaningen att vara med och utveckla framtidens förskola.
Som biträdande rektor ska du utifrån läroplanen möjliggöra och driva arbetet framåt, genom att ansvara för de organisatoriska förutsättningarna och ha medarbetaransvar för en del av organisationen i området. Detta görs i ett samarbete med förskollärare, specialpedagoger och processledare tillsammans med ansvarig rektor.

Arbetet innebär ansvar för del av förskoleverksamheten, personalansvar, arbetsmiljön och ekonomin/budget. Vissa övergripande arbetsuppgifter och ansvarsområden fördelas inom ledningsorganisationen. Administrativt stöd finns tillgängligt för förskoleområdena i kommunen.

Kvalifikationer

Vi ser att du har en pedagogisk högskoleexamen. Vi tror att du har ett mycket stort engagemang i ditt arbete och tro på att alla barn har möjlighet att lyckas. Du har energi och en positiv inställning som motiverar dina medarbetare att utvecklas i sitt uppdrag. Du bör ha en personlighet som kan samla all den kraft och kompetens som finns hos medarbetarna och de resurser som finns bland föräldrarna och i det omgivande samhället. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Den ledare vi söker skall ha erfarenhet av utbildning och ledarskap, gärna ifrån en politiskt styrd verksamhet. I ditt arbete har du tydligt barnfokus, ser det kompetenta barnet, har ett engagemang i pedagogiskt utvecklingsarbete och ser möjligheter snarare än hinder.
Viktigt är att fortsätta att utveckla arbetssätt där reflektion och barnfokus är centrala delar i arbetet och att förutsättningar för detta möjliggörs för pedagogerna.

Du får gärna ha intresse för och fördjupat dig i den Reggio Emilia-inspirerade pedagogiken.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   15/20

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval.

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.