Specialpedagog till gymnasiesärskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Inom utbildningsförvaltningen erbjuder vi invånarna pedagogisk omsorg, förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning av hög kvalitet. Som anställd inom verksamheten får du möjlighet att arbeta och utvecklas i en stimulerande miljö med livslångt lärande som målsättning. Om det är en inställning som passar dig, är du välkommen att söka!

Westerlundska gymnasiet har fördelarna från både den lilla och den stora gymnasieskolan. Hos oss erbjuds en stimulerande vardag i samlade studiemiljöer som andas studiero. Tack vare nära samarbete med studie- och yrkesvägledning, elevhälsa och pedagogiskt stöd har vi möjlighet att se och möta varje elevs enskilda behov.

Skickliga och entusiastiska pedagoger håller i undervisningen och vi har högre andel legitimerad personal än rikssnittet. Entreprenörskap är en viktig del i våra utbildningar vilket genom åren resulterat i flera priser och utmärkelser.

I vår skolrestaurang lagas god och nyttig mat, på plats i skolans kök. Varje dag serveras flera olika rätter och nybakat bröd direkt från ugnen. Vi ger goda möjligheter till kompetensutveckling och arbetar även med friskvård.

Westerlundska gymnasiet ligger placerad centralt i Enköping. I närheten av skolan går direktbussar till Uppsala och Västerås och på promenadavstånd ligger järnvägsstationen. Med tåg tar det 45 minuter till Stockholm och 15 minuter till Västerås.

Arbetsuppgifter

På Westerlundska gymnasiet arbetar vi i arbetslag med tät kontakt mellan elever, kollegor och föräldrar. I särskolans arbetslag arbetar du nära tillsammans med pedagoger och assistenter där struktur, samplanering samt flexibilitet är viktiga ingredienser.
Du kommer att vara mentor för ett antal elever samt ansvara för ämnesområden då denna tjänst är förlagd till gymnasiesärskolans individuella program. Samarbetet med gymnasiesärskolans nationella program är utbrett och kommer vara en del av din vardag hos oss.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha lärarexamen för de tidiga åldrarna och specialpedagogexamen, inriktning mot utvecklingsstörning. Du behöver även ha kunskap och erfarenhet av att arbeta inom särskolan samt ha kunskaper kring NPF.
Du bör ha god kännedom om alternativa kommunikationssätt och även ha vana av fysiska funktionsnedsättningar samt ha förmågan att utgå från varje elevs behov och förutsättningar.
Vi lägger stor vikt vid förmåga att skapa en trygg och strukturerad arbetsmiljö, i samarbete med kollegor. Flexibilitet och lösningsinriktat förhållningssätt är viktiga beståndsdelar i arbetet samt att du har förmåga att planera, utvärdera och förbättra verksamheten tillsammans med kollegor och arbetslag.

Rekryteringsprocessen pågår under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista annonseringsdatum.


Anställningens omfattning

Tillträde:   2021-08-10

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C53398

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.