jobb just nu!

Kurator till skolområde Enebackeskolan och Tjörnarps skola

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Välkommen till Höörs kommun!

Höör ligger mitt i Skåne, med goda tågförbindelser, 16 600 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1200 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

I Höörs kommun fokuserar vi på ledarskap och medarbetarskap. Vi strävar efter att ledarskapet ska vara tydligt, synligt och inspirerande för medarbetarna.

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och kompetens. Som medarbetare är din insats viktig för att vi ska uppnå målen för verksamheten och leverera hög kvalité. Alla medarbetare ansvarar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god arbetstrivsel, genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor. Som anställd i Höörs kommun kan du förvänta dig att bli bemött av dina kollegor med ett professionellt förhållningssätt och god serviceanda. Vårt mål är att varje medarbetare ska känna arbetsglädje, stolthet och lust att lära.


Arbetsuppgifter

Att vara kurator innebär att du aktivt verkar som en del i skolområdets elevhälsoteam
Du medverkar i områdets hälsofrämjande och förebyggande arbete (mot psykisk ohälsa, mobbning, kränkande behandling, diskriminering och trakasserier)
Du utför råd- och stödsamtal med elever och vårdnadshavare, handledning och konsultation av personal, gör sociala bedömningar och observationer i skolornas olika lärmiljöer
Tjänsten är riktad mot åk F-3


Inom skolområdet finns två skolor - Enebackeskolan (F-6) och Tjörnarps skola (F-3) med totalt ca 670 elever och 100 personal

Kvalifikationer

Vi söker dig med socionomexamen med erfarenhet av kuratorsarbete inom skola.
Stor vikt fästes vid dina personliga egenskaper och förmågor.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2020-01-07

Tidsbegränsad till: 2020-06-12

Föräldravikariat
3-6 månader.

Ansökan

Referensnummer:   108/19

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.