Erfaren socialsekreterare till mottagningsfunktion sökes

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vi söker nu dig som vill vara med att utveckla vår verksamhet då vi står i startgropen för att skapa en ny mottagningsfunktion inom IFO.

Åstorp ligger strategiskt beläget mitt i nordvästra Skåne med närhet till hav och natur. Här finns möjlighet till härliga upplevelser, då natur och kultur är ett kännetecken för kommunen.

Åstorp befinner sig i en positiv tillväxt med cirka 15 800 invånare. Genom mycket goda väg- och järnvägsförbindelser underlättas arbetspendling.

Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats, där alla kan göra skillnad. Vi värdesätter den kvalitet som respekt och mångfald tillför. Kommunen arbetar aktivt med hälsofrämjande insatser och har t.ex. tobaksfri arbetstid.

Åstorps kommun är en del av Familjen Helsingborg, vilket erbjuder goda möjligheter till kommunövergripande samverkan och utveckling.

Arbetsuppgifter

"En väg in" ska bli mottaget där vuxen, ekonomiskt bistånd och barn och ungas mottagningsfunktioner ska finns under en mottagningsenhet. Då funktionen och konceptet ännu inte är helt färdigutvecklat söker vi dig med erfarenhet av mottag inom socialtjänsten, som vill vara med att utveckla rollen som mottagningssekreterare och mottagningsfunktionen.

Dina arbetsuppgifter kommer primärt att vara ;
• Att ta emot ansökningar och orosanmälningar via telefon, fax, e-tjänst
• Skriva yttranden så som körkortsyttrnden och LuL
• Samverka med polis, åklagare, skola, BVC m.fl.

Då enheten är relativt liten medför det att vi har goda möjligheter till ett nära kollegialt samarbete. Vi är en glad och positiv grupp som stöttar varandra väl i det dagliga arbetet. Samtidigt erbjuds du som medarbetare hos oss också goda möjligheter till att själv vara delaktig och påverka ditt dagliga arbete, varigenom du vid sidan av teamkänslan också har en hög grad av självständighet i arbetet.

Som person bör du vara flexibel, ha god empatisk förmåga och ha god en samarbetsförmåga.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

• Socionomexamen
• Erfarenhet av myndighetsutövning samt goda kunskaper i aktuella lagstiftningar, SoL, LVU & LVM
• God dokumentations-och datorvana
• Kunskaper inom BBIC och Risk- och skydd.
• B-Körkort krävs

Önskvärd är om du också har erfarenhet av;
• Procapita/ LifeCare
• Signs of Safety
• FREDA

Anställningens omfattning

Tillträde:   2021-04-01

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1004646

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.
Enligt avtal.

Förmåner

Förmån Åstorp, en portal full med förmåner, erbjudanden och friskvårdsbidrag. Aktiviteter i personalklubb och konstförening.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.
I tjänsten kan det komma att ingå bevakning vilket innebär att man vissa dagar ska vara på plats till 17.00. Viss övertid kan tillkomma vid dessa tillfällen.

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring, vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter eller liknande.