Socialsekreterare barn och unga

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Malung-Sälens kommun har ca 10 000 invånare och ligger i natursköna Dalarna, hit kan du flyga till och från vår nyöppnade internationella flygplats i Sälen. Här finns Sälenfjällen som gör oss till norra Europas vinterturism destination. Malung- Sälens fantastiska natur, stora evenemang och upplevelser gör att vi bland annat kan erbjuda dig livskvalitet, möjligheter till ett aktivt friluftsliv och en trygg miljö för barn att växa upp i.

Kommunen står inför ett generationsskifte och behöver kontinuerligt rekrytera engagerade och duktiga medarbetare. Vi är en arbetsgivare som vill ta tillvara på varje medarbetares kompetens och engagemang. För oss är det viktigt att du som medarbetare känner dig delaktig i utvecklingen av verksamheten.

Malung-Sälens medarbetare är nyckeln till framgång, därför vill vi skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. Som anställd hos oss erbjuder vi en rad förmåner bland annat:

• Friskvårdsbidrag
• Flexibla arbetstider när det är möjligt
• Egen kommun-massör med förmånliga priser på friskvårdsmassage
• Tillsvidareanställd och månadsavlönad personal erbjuds säsongskort till Sälenfjällens anläggningar till förmånligt pris.

Välkommen att söka jobb hos oss!

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta som socialsekreterare inom Individ- och familjeomsorgen inom Malung-Sälens kommun, innehållande Försörjningsstöd, Missbruk/Vuxna, Barn och Unga, Familjerätt samt öppenvård.

Vi söker dig som socialsekreterare på barn och unga, du kommer ingå i en arbetsgrupp som består av fyra socialsekreterare. Din huvudsakliga arbetsuppgift kommer bestå i att handlägga utredningar och insatser för barn 0-18 år utifrån Socialtjänstlagen(SOL) och Lagen om vård av unga(LVU). Du arbetar med myndighetsutövning utifrån aktuell lagstiftning och ditt uppdrag är att arbeta utifrån barnet i centrum.

Gruppen barn och familj består utöver er som är barn och unga handläggare även av en mottagningssekreterare, en familjerättssekreterare och en familjehemssekreterare och leds av en samordnare. I gruppen stöttar vi varandra i den dagliga verksamheten och genom mentorskap skapar vi vägar för vidare utveckling och kunskapsutbyte. Goda relationer samt öppenhet genomlyser medarbetarskapet i hela vår verksamhet.

Kvalifikationer

Vi söker en person med socionomexamen i enlighet med Socialstyrelsens riktlinjer SOSFS 20014:7 för arbete med barn. Du ska ha kunskaper inom aktuell sociallagstiftning, gärna med arbetslivserfarenhet inom socialtjänsten, men det är inget krav. Om du är nyutexaminerad har vi möjlighet att erbjuda ett introduktionsprogram där din mentor har en viktig roll.

Du ska ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, ta egna initiativ och vara lyhörd mot både dina medarbetare men även mot dem du möter i tjänsten. Din goda förmåga att ha "många bollar i luften" samt positiva inställning ser vi som egenskaper att högt värdera. Meriterande är att du har erfarenheter från arbete med stöd av BBiC.

Då resor förkommer i tjänsten ser vi gärna att du har körkort, om så inte är fallet lägger vi gemensamt upp en plan för att du ska kunna skaffa ditt körkort när du påbörjat din anställning. Körskola finns på orten.

När du arbetar hos oss har du stora möjligheter till att påverka och vara delaktig i verksamhetens framtida utveckling. Du ska ha ett genuint intresse för barn, unga och deras föräldrar.

Anställningens omfattning

Tillträde sker snarast eller efter överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A1033881

Gör ansökan

Övrigt

Intervjuer kan komma att ske löpande i denna rekrytering så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Malung-Sälens kommun har inför rekryteringsprocessen beslutat om de medieval som ska göras i rekryteringen, med anledning av detta motsäger vi oss all kontakt gällande annonsering och bemanningsföretag vänligen men bestämt.