jobb just nu!

Stadsjurist till kommunledningskontoret

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Kommunledningskontoret ansvarar ytterst för att stödja kommunstyrelsen i arbetet med att utveckla Eskilstuna och att leda och samordna kommunens verksamheter. Denna tjänst tillhör kommunledningskontorets ledningsstab. Ledningsstaben har cirka 30 medarbetare inom olika kompetensområden. Hos oss jobbar du nära de förtroendevalda och vet ofta först vad som är på gång. Är du lyhörd, nyfiken och aktiv har du goda möjligheter att vara med och påverka och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i.

Vi söker nu en stadsjurist. Våra stadsjurister är centralt placerade på kommunledningskontoret där det finns en chefsjurist och fem stadsjurister med ansvar för olika rättsområden. Här ges du möjlighet till ett mycket stimulerande och ansvarsfullt arbete i en kommun som hela tiden växer och utvecklas.

Arbetsuppgifter

Arbetet som stadsjurist är både dynamiskt och utmanande, den ena dagen är inte den andra lik då mycket beror av de frågor som kommer in från de olika förvaltningarna. Kommunen lägger stor vikt vid frågor som rör rättssäkerhet och du som jurist erhåller därför ett stort förtroende för att kunna bidra till att upprätthålla densamma. Du kommer att arbeta tillsammans med fyra andra stadsjurister samt chefsjurist. Gruppen har ett mycket gott samarbete, där alla har sina specifika ansvarsområden men där man också hjälps åt när det behövs. Ett arbete som stadsjurist innebär möjligheten att växa som jurist då rollen kräver att både ha den breda överblicken av flera rättsområden parallellt, samtidigt som du ges möjlighet att få arbeta mer detaljerat inom dina specifika ansvarsområden.

Stadsjuristerna har ansvar för olika rättsområden och i den här tjänsten kommer ditt fokusområde främst att vara fastighetsrätt. Andra delar som förekommer är också frågor som rör kommunalrätt, förvaltningsrätt och offentlighet- och sekretess. I rollen som stadsjurist ska du bland annat ge rådgivning utifrån dessa områden, göra rättsutredningar, hålla i interna utbildningar och föra kommunens talan i processer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en jur.kand. eller juristexamen och har några års yrkeslivserfarenhet av självständigt juridiskt arbete. Vi värdesätter om du har erfarenhet av kvalificerat arbete inom rättsområdena fastighetsrätt, förvaltningsrätt samt offentlighets- och sekretesslagen. Har du erfarenhet av kommunalrätt ser vi det som meriterande.

Du trivs med att arbeta i en organisation där det ställs krav på lyhördhet, god samarbetsförmåga, helhetsperspektiv, flexibilitet, ansvarstagande och god kommunikation. För att trivas i rollen behöver du vara en självständig och förtroendeingivande person som stimuleras av att driva frågor och trivs med att ha mycket eget ansvar. Du har lätt för att förstå din del i helheten i kommunen och vikten av att stötta kommunens olika verksamheter i juridiska frågor stora som små. I samarbetet med förvaltningarna når du framgång genom att du kan förklara komplexa juridiska frågor på ett enkelt och tydligt sätt.

Vi ser fram emot att ta del av din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   5315

Gör ansökan

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap och Modigt ledarskap.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.