jobb just nu!

VA-ingenjör med verksamhetsansvar

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Askersunds kommun vid norra Vätterns skärgård har 11 300 invånare. Kommunens vision är att med fina naturnära miljöer, och ett rikt kulturliv, vara ett hållbart val för människor med krav på livskvalitet. Lust, mod och engagemang är ledorden inom Askersunds kommun.

Den tekniska förvaltningen inom Askersunds kommun ansvarar för vatten, avlopp och gator. VA-enheten ansvarar för kommunens fyra vattenverk med tillhörande tryckstegringsstationer, fem avloppsreningsverk och avloppspumpstationer, allt i ett 40 mil långt ledningsnät.

Till VA-enheten söker vi nu en ingenjör som kan bistå den tekniska förvaltningen med att leda framtagandet av en ny VA-strategi i Askersunds kommun.

Tjänsten passar dig med utbildning och yrkeslivserfarenhet av arbete inom samhällsbyggnad eller entreprenad. Här ges du möjlighet att bidra med din kompetens och intresse att utveckla och leda verksamheten. Sök idag då urval sker löpande!

Arbetsuppgifter

I rollen kommer du att ha ett verksamhetsansvar för alla frågor rörande ledningsnät och abonnenter där du leder arbetet med utveckling och planering. Du kommer att projektleda arbeten och vara beställarens person på plats hos utförande entreprenader. Genomgående i din roll är du en teknisk stödfunktion för kollegor och externa kontakter.
Huvudarbetsuppgifter:
• Leda arbetet med genomförande av förnyelseplanen för VA-ledningsnätet
• Upphandlingar inom ledningsnätsområdet
• Utveckling av kommunens digitala ledningskarta (VABAS)
• Utredningar gällande nyanslutningar, utbyggnadsområden och exploateringsområden

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
• Har tidigare dokumenterad erfarenhet av arbete inom VA, samhällsbyggnad eller entreprenad och/eller har en eftergymnasial utbildning inom utbildningsområden som samhällsyggnad, byggteknik, VA eller miljö.
. Talar och skriver obehindrat på svenska då språket förekommer i den dagliga kommunikationen internt likväl som externt
• Har B-körkort då tjänsten innebär resor
• Har god kunskap i Microsoft Office-paketet
Meriterande för rollen är:
• Tidigare erfarenhet av att arbeta i politiskt styrda organisationer
• Kunskap av lagstiftningen inom offentliga upphandlingar
• Tidigare vana och/eller kunskap av att arbeta i GIS och/eller Auto-CAD
Som person är du: Självgående, ansvarstagande, kommunikativ och trygg i din roll med en personlig mognad.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A865332

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Förmåner

Friskvårdsbidrag finns.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.
Heltid, 07:30-16:30.

Övrigt

Välkommen med din ansökan som ni gör genom www.offentligajobb.se. Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och alla frågor rörande tjänsten hanteras av Helén Edvinsson via mail helen.edvinsson@academicwork.se
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Inför rekryteringsarbetet har Askersunds kommun tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.