jobb just nu!

Biblioteksassistent (50%)

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Eda kommun har ca 8 600 invånare och är vackert belägen i västra Värmland. Kommunen ligger mitt emellan Karlstad och Oslo med goda kommunikationsmöjligheter åt vardera hållet. Aktiviteten efter den svensk-norska gränsen har påverkat utvecklingen i kommunen på ett gynnsamt sätt genom en blomstrande gränshandel, där mer än 4 miljoner människor möts varje år. Det finns fortsatt intresse från näringslivet att etablera sig i kommunen, vilket också ställer krav på den kommunala servicen. Det lokala näringslivet med tyngdpunkt på industri och handel gör Eda till en attraktiv kommun. Eda kommun erbjuder goda möjligheter till varierande fritidsaktiviteter både sommar- och vintertid och några av våra anläggningar som lockar många besökare är Valfjället Skicenter och Eda Golfklubbs unika 18-hålsbana.

Eda kommun har ca 8 500 invånare och är vackert belägen i västra Värmland. Kommunen ligger mitt emellan Karlstad och Oslo med goda kommunikationsmöjligheter åt vardera hållet. Aktiviteten efter den svensk-norska gränsen har påverkat utvecklingen i kommunen på ett gynnsamt sätt genom en blomstrande gränshandel, där mer än 3 miljoner människor möts varje år. Det finns fortsatt intresse från näringslivet att etablera sig i kommunen, vilket också ställer krav på den kommunala servicen. Det lokala näringslivet med tyngdpunkt på industri och handel gör Eda till en attraktiv kommun. Eda kommun erbjuder goda möjligheter till varierande fritidsaktiviteter både sommar- och vintertid och några av våra anläggningar som lockar många besökare är Valfjället Skicenter och Eda Golfklubbs unika 18-hålsbana.

Fritids- och kulturavdelningen är indelad i verksamhetsområdena fritid, bibliotek, folkhälsa och allmän kultur med totalt 12 anställda. Avdelningens kontor ligger vid biblioteket i Charlottenberg. Eda kommuns verksamheter är indelade i fyra verksamhetsområden.
Fritids- och kulturavdelningen ingår i kommunledningsstaben. Fritids- och kulturchefen är din närmaste chef och du arbetar tillsammans med bland andra en bibliotekssamordnare, bibliotekarier och biblioteksassistenter.

Arbetsuppgifter

Du arbetar med allmänna arbetsuppgifter inom den kommunala biblioteksverksamheten, med bokuppsättning och övrigt förekommande kontorsuppgifter.
Du fungerar som ett extra stöd till skolbiblioteksverksamheten i kommunen.
Du arbetar utåtriktat med läsfrämjande verksamhet riktat mot äldre och brukare inom LSS.
Du tjänstgör i bibliotekets reception och vid behov extra på biblioteksfilialerna.

Kvalifikationer

Vi söker dig med lägst gymnasieutbildning, men gärna någon form av eftergymnasial utbildning. Bibliotekarieutbildning är meriterande.
Du har arbetslivserfarenhet av att ge service i möte med människor.
Du har intresse av biblioteksfrågor och litteratur. Det är meriterande om du har erfarenhet av biblioteksverksamhet och arbete med biblioteksdatasystem eller administrativt arbete.
Du är flexibel, har god initiativförmåga och kan arbeta självständigt såväl som i arbetslag.
Du har stor serviceanda och sätter biblioteksanvändarnas behov i fokus.
Du uttrycker dig mycket väl på svenska i både tal och skrift. Du uttrycker dig väl på engelska.
Du har goda IT-kunskaper och vet hur man löser enklare problem relaterade till digital teknik.
För att ge Boken kommer- och mångspråkslåntagare bra service behöver du ha god litteratur- och språkkännedom.
Du behöver du ha god språkkännedom och god kännedom om barnlitteratur för att kunna ge bra service till skolelever.
B-körkort är ett krav.
Arbetslivserfarenhet av att ge service i möte med människor.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-10-14

Tillträde så snart som möjligt eller senast 2019-11-04.
50%

Ansökan

Referensnummer:   A897286

Ansök enligt nedan:

Lön

Löneform: Månadslön.
Ange löneanspråk i ansökan.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.
Arbetsschema