jobb just nu!

Stålforsskolan förnyar och söker fler kollegor!

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Drivs du av att kunna förändra och göra skillnad för ungdomar tillsammans med ett fantastiskt kollegialt team? Läs då detta!

Vi utökar vårt härliga team på grund av att Stålforsskolan under hösten kommer att börja med ett tvålärarsystem där du och en kollega går på nästan samma schema. Hos oss arbetar vi för att skapa goda relationer med fokus på ett uppskattande och positivt förhållningssätt. Vårt största fokus är att ge lärare förutsättningar för att ha hög kvalitet i sin undervisning och vi har flera kollegiala processer för att nå dit. I längden handlar inställningen om att vi alltid väljer att se möjligheter och att fokusera på elevernas bästa egenskaper. Vårt förhållningssätt gör det lättare för alla elever att nå goda studieresultat utifrån sina egna förutsättningar. Vi har mycket att vara stolta över, men vi har också en hel del utmaningar.

Tillsammans med flera skolor runt om i Sverige ingår vi i ett samarbete med skolverket som heter samverkan för bästa skola. Det innebär att alla våra lärare får ta del av utbildningsinsatser kring bland annat språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt där vårt fokus är att höja kvaliteten i undervisningen.

För dig som verkligen brinner för skolutveckling finns möjlighet att ha 10% av tjänsten i skolutvecklande projekt.

Läs mer om oss här: www.eskilstuna.se/stalforsskolan

Arbetsuppgifter

Stålforsskolan söker kollegor som ska undervisa i följande ämnen:
• 1 Bild/Textilslöjd
• 2 Idrott
• 1 Träslöjd
• 1 Textilslöjd
• 1 Musik

Vi vill passa på att tipsa om att i nästa annons som publiceras den 28 mars kommer vi söka lärare i matematik, NO, svenska, engelska, spanska och tyska. Om du är intresserad av dessa tjänster är du välkommen att söka då!

I våra tjänster ingår det mentorskap och vi har alltid två mentorer i varje klass. Att vara lärare hos oss innebär en utmaning då du möter elever med mycket olika förutsättningar. En del kanske är omotiverade och har svårt att nå sina mål, en del kanske har de lite skolvana medan andra har det lättare och klarar av skolan med lätthet med mycket goda resultat. Det är denna blandning av elever som gör Stålforsskolan till en härlig arbetsplats.

Den ena dagen kommer inte att vara den andra lik. Avgörande för om du kommer trivas hos oss kommer vara din inställning och viljan till att samarbeta. Din förmåga att hitta nycklarna till att motivera respektive elev kommer att ligga till grund för ditt sätt att anpassa din undervisning. Varje dag ser vi bevis på hur relationen mellan elever och våra lärare leder till framgång. Här kan du göra skillnad och du möter många uppskattande föräldrar!

Vi har en ledning som uppmuntrar förslag, har du en god idé du vill implementera? Varsågod!

Hos oss har du utrymme att förändra och utvecklas!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har behörighet i de ämnen vi efterfrågar för årskurs 7-9. Du har erfarenhet av aktuell läroplan och gärna erfarenhet av undervisning. I lärarrollen ser vi att det är viktigt med mycket goda kunskaper i svenska och tal och skrift och att du känner dig trygg med att använda IT i ditt arbete.

Som du säkert förstår lägger vi stor vikt vid de personliga egenskaperna och ser att du är en ledare som kan situationsanpassa ditt ledarskap i klassrummet och kan planera och följa upp ditt arbete. Du har lätt för att kommunicera med både vuxna och barn. Vi tror att du vill utvecklas i din roll som lärare och bidra till skolans fortsatta utveckling. Du är en engagerad medarbetare som har en god samarbetsförmåga och kan skapa förtroenden och lyssna in olika behov.

Anställningens omfattning

Tillträde HT19
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C25896

Gör ansökan

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.