Sommarvikariat hos LSS och socialpsykiatrin i Åstorps kommun

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du vara med att utveckla vår verksamhet?

Välkommen till Åstorp – Söderåsstaden med mod att pröva nya vägar.

Åstorp ligger strategiskt beläget mitt i nordvästra Skåne med närhet till hav och natur. Här finns möjlighet till härliga upplevelser, då natur och kultur är ett kännetecken för kommunen.

Åstorp befinner sig i en positiv tillväxt med cirka 16 000 invånare. Genom mycket goda väg- och järnvägsförbindelser underlättas arbetspendling.

Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats, där alla kan göra skillnad. Vi värdesätter den kvalitet som respekt och mångfald tillför. Kommunen arbetar aktivt med hälsofrämjande insatser och har t.ex. tobaksfri arbetstid.

Åstorp är en del av Familjen Helsingborg, vilket erbjuder goda möjligheter till kommunövergripande samverkan och utveckling.

Arbetsuppgifter

Vi söker stödassistenter, boendestödjare och personliga assistenter till vår verksamhet som innefattar bostad med särskild service, boendestöd, personlig assistans, daglig verksamhet och korttidstillsyn för ungdomar.

Att arbeta inom LSS och Socialpsykiatrins verksamheter innebär att du får stötta den enskilde genom att vägleda, strukturera och motivera honom eller henne i vardagen. Insatserna varierar utifrån den enskildes behov. Arbetet kan innebära att du hjälper till att planera veckan, sköta hushållet och följa med på fritidsaktivitet till mer omfattande stöd att klara sina grundläggande behov.

Hos oss arbetar du nära människan och stöttar i vardagen. Du möter människor som har olika förutsättningar utifrån intresse, ålder och funktionsvariationer. Du sätter brukarens behov i centrum och möjliggör dennes rätt till självbestämmande, delaktighet och inflytande över sitt liv. Inom avdelningen arbetar vi med tydliggörande pedagogik, lågaffektivt bemötande och ett kommunikativt förhållningssätt.

Du behöver ha datorvana och kunna uttrycka dig på svenska i både tal och skrift. Du arbetar även med daglig dokumentation i systemet Life Care. I vissa fall utför du delegerade hälso- och sjukvårdsinsatser. För att du ska vara varm i kläderna erbjuder vi så klart en trygg utbildning i det du ska arbeta med hos oss.


Kontakta oss för mer information. Vi ses!

Kvalifikationer

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med människor som har behov av stöd i vardagen, omsorg/omvårdnad. Om du är kreativ och lösningsorienterad har du hittat rätt!

Det är meriterande om du har utbildning och tidigare erfarenhet av att arbeta med människor med funktions- och arbetsvariationer, men det är inget krav.

Som person trivs du i en utvecklande organisation och i en roll med god variation av självständigt arbete och teamarbete. Du har ett flexibelt förhållningssätt och sätter alltid den enskilde i fokus.

Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.
Vi har inget krav på personligt brev det pratar vi om när vi ses! Det ska vara enkelt att ansöka hos oss.

I denna rekryteringsprocess arbetar vi med ett löpande urval. Välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningens omfattning

Semesterperiod 2024, Möjlighet finns till fortsatt arbete under hösten. Löpande urval

Ansökan

Referensnummer:   A1272771

Gör ansökan

Förmåner

Förmån Åstorp, en portal full med erbjudanden och friskvårdsbidrag. Aktiviteter i personalklubb.

Övrigt

För att bli aktuell för anställning i Åstorps kommun behöver du uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring, vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter eller liknande.