jobb just nu!

Strategisk inköpare - vikariat

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Kommunledningsförvaltningen är den centrala förvaltningen inom Enköpings kommun. Vi arbetar på kommunstyrelsens uppdrag och ansvarar för styrning och ledning, samordning, service och stöd till kommunen som helhet.

På förvaltningen arbetar cirka 140 medarbetare utifrån målsättningen att Vi ska leda och samordna utvecklingen med fokus på nyttan för de vi är till för.

Nu söker vi en strategisk inköpare till ett föräldraledighetsvikariat på inköpsavdelningen.

Arbetsuppgifter

Som strategisk inköpare har du ansvar för att självständigt leda och genomföra upphandlingar inom olika varu- och tjänsteområden med skiftande komplexitet. Du arbetar med flera upphandlingar parallellt, med eget projektledaransvar, men samtidigt i mycket nära samarbete med verksamheten.

I arbetsuppgifterna ingår också avtalsuppföljning, att informera om aktuella avtal, ge råd och stöd till interna beställare, utbilda i upphandlingsregler samt aktivt medverka i att utveckla kommunorganisationens metoder och arbetssätt genom att hålla sig uppdaterad om lagstiftning och genom omvärldsbevakning.

Som strategisk inköpare hos oss kommer du att jobba i en grupp med stort engagemang och enorm drivkraft. Vi är ett gäng som har högt i tak, har en ständig dialog med varandra och inte är rädda för att ge tips eller be om råd. Vi drivs av ett starkt affärstänk och strävar hela tiden efter att utvecklas och vågar prova nya idéer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning på högskole-/universitetsnivå eller yrkeshögskola inom upphandling, ekonomi, juridik eller annan likvärdig utbildning. Du kan också ha förvärvat motsvarande kunskaper genom längre arbetslivserfarenhet. Du har goda kunskaper om LOU och affärsjuridiska frågor i samband med upphandlingar. Vi tror att du är intresserad av samhällsfrågor och lockas av att arbeta i en politiskt styrd organisation. Det är positivt om du har specialkompetens inom något upphandlingsområde.

För att lyckas i rollen som strategisk inköpare behöver du vara driven och självgående, ha sinne för att göra bra affärer samt ett strukturerat arbetssätt. Det är viktigt att du är noggrann och har en god analytisk förmåga. Arbetet innebär mycket kontakter både externt och internt, så att du har ett bra bemötande, god samarbetsförmåga och gillar att ge service är a och o. Du har lätt för att uttrycka dig i både tal och skrift och är lyhörd för verksamhetens behov.

Om det här låter som en beskrivning av dig hoppas vi att vi har väckt ditt intresse för oss. Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2020-12-31

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   C30827

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Personuppgiftsansvariga nämnder för rekryteringen är kommunstyrelsen och rekryterande nämnd. Din ansökan sparas i 2 år. Om du blir anställd sparas din ansökan i din personakt. Dina personuppgifter kan komma att överföras till ett eventuellt anställningsavtal. Rättslig grund för att ta in dina personuppgifter är intresseavvägning. Ansökningarna hanteras av en extern leverantör. Om du anställs får du mer information om vad som gäller för dina personuppgifter i din anställning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.