Dietist till Primärvårdens hälsoenhet

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

Välkommen till Primärvårdens hälsoenhet!

Nu söker vi en dietist till oss som lockas av primärvårdens bredd och blandade patientgrupp. Här arbetar du tillsammans med tre dietistkollegor. På arbetsplatsen finns också fler kollegor som arbetar för levnadsvanerelaterade beteendeförändringar. Tillsammans är vi en arbetsplats med stor kompetens och mångårig erfarenhet i arbetet runt sjukdomsspecifik nutrionsbehandling, alkohol, tobak, fysisk aktivitet, narkotika och spel om pengar. Inom räckhåll finns möjlighet till ytterligare tvärprofessionella samarbeten med till exempel fysioterapeuter, psykosociala resurser och arbetsterapeuter.

Du ska känna att du utvecklas när du jobbar hos oss, genom utbildning och yrkesmässiga utmaningar. Vi har en stor och stabil organisation i ryggen, inte bara den gemensamma primärvården i länet utan hela Region Kronoberg. Det ger trygghet och öppnar möjligheter för din utveckling och karriär. Som ny medarbetare hos oss får du en individuell introduktionsplan och med kollegor som stöttar och hjälper dig att komma in i rutinerna.

Arbetsuppgifter

Som dietist på Primärvårdens hälsoenhet kommer ditt behandlingsarbete till största del bestå av individuell nutritionsbehandling för primärvårdens patienter. I dina arbetsuppgifter ingår att bedöma och behandla. Ibland som enda insats men du har också en viktig roll i den totala medicinska behandlingen vid t.ex. mag- och tarmrelaterade sjukdomar, fetma och undernäring. På primärvårdsnivå ryms flera sorters patienter.

Primärvårdens hälsoenhet verkar länsövergripande, länets invånare kan på egen hand söka vård på mottagningen eller remitteras via sin vårdcentral. Vi har mottagning både i Växjö och i Ljungby, hur arbetet läggs upp och fördelas planerar vi tillsammans.

Förutom den direkta patientkontakten innefattar tjänsten också en konsultativ och förskrivande roll gentemot sjuksköterskor i kommunernas hemsjukvård.

Är du nyfiken på vår arbetsplats och om att arbeta som dietist hos oss kan du läsa mer här:
https://www.regionkronoberg.se/jobb-och-utbildning/medarbetarberattelser/mat-ska-fa-kroppen-att-ma-bra/

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad dietist. Vi ser gärna att du har erfarenhet av kliniskt dietistarbete och ett intresse för primärvårdens möjligheter.

I en liten personalgrupp ställer arbetet krav på att du kan arbeta självständigt och att du har lätt för att upprätta god samverkan med intilliggande professioner och andra vårdkollegor. Du bör tilltalas av primärvårdens bredd och flöde.

Vi söker dig som är strukturerad och driven, vilket du tillämpar i utvecklingen av vår verksamhet. Inom ramen för din tjänst finns goda möjlighet att påverka upplägget av arbetet, därför kommer vi fästa stor vikt vid personlig lämplighet och din förmåga till ett konstruktivt arbetssätt. Körkort krävs då resor i tjänsten kan komma att bli aktuellt.

Vi sätter patienten i fokus vilket förutsätter att du har ett positivt och professionellt förhållningssätt i ditt sätt att arbeta.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2022-09-01

Tidsbegränsad till: 2022-12-31

Med möjlighet till förlängning Eller enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   PVR 126/22

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.