Livsmedel- och hälsoskyddsinspektör till Malung-Sälens kommun

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Malung-Sälens kommun har ca 10 000 invånare och ligger i natursköna Dalarna, hit kan du flyga till och från vår nyöppnade internationella flygplats i Sälen. Här finns Sälenfjällen som gör oss till norra Europas vinterturism destination. Malung- Sälens fantastiska natur, stora evenemang och upplevelser gör att vi bland annat kan erbjuda dig livskvalitet, möjligheter till ett aktivt friluftsliv och en trygg miljö för barn att växa upp i.

Kommunen står inför ett generationsskifte och behöver kontinuerligt rekrytera engagerade och duktiga medarbetare. Vi är en arbetsgivare som vill ta tillvara på varje medarbetares kompetens och engagemang. För oss är det viktigt att du som medarbetare känner dig delaktig i utvecklingen av verksamheten.

Malung-Sälens medarbetare är nyckeln till framgång, därför vill vi skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. Som anställd hos oss erbjuder vi en rad förmåner bland annat:

• Friskvårdsbidrag
• Flexibla arbetstider när det är möjligt
• Egen kommun-massör med förmånliga priser på friskvårdsmassage
• Tillsvidareanställd och månadsavlönad personal erbjuds säsongskort till Sälenfjällens anläggningar till förmånligt pris.

Välkommen att söka jobb hos oss!

Arbetsuppgifter

Som inspektör på Miljökontoret kommer du att arbeta med tillsyn och handläggning i huvudsak inom livsmedel- och hälsoskyddsområdet. Tjänsten kan till viss del anpassas efter den sökandes kompetens. Arbetet är omväxlande och utvecklande och du driver självständigt dina ärenden i nära samverkan med chef och kollegor. Arbetet innebär mycket kontakter med företag och allmänhet där bland annat lämnande av information och råd ingår.

Vi är ett litet kontor vilket innebär att du som inspektör har möjlighet att jobba brett inom tillsynsområdena och vi går in för varandra vid behov. Det finns möjlighet till utveckling och fördjupning inom olika sakområden och vi försöker fördela uppdrag utifrån våra medarbetares intressen och kompetens. Som inspektör arbetar du i huvudsak självständigt med tillsynsärenden i vårt ärendehanteringssystem EDP Vision men även tillsammans med kollegor inom samma tillsynsområden. Arbetstempot är högt och stämningen är god.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad inom livsmedelsområdet och/eller hälsoskyddsområdet, som till exempel livsmedelsagronom, miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har en annan högskoleutbildning som vi bedömer likvärdig. Du ska ha goda kunskaper i gällande lagstiftning som livsmedelslagstiftningen och miljöbalken men också kring lagstiftning för myndighetsarbetet såsom t.ex. förvaltningslagen. Erfarenhet av arbete med tillsyn, handläggning eller annat myndighetsarbete är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Som person är du positiv, effektiv, flexibel och ansvarstagande. Du har bra organisationsförmåga, är serviceinriktad, har god kommunikationsförmåga och gillar att arbeta både självständigt och i grupp. Du har lätt för att kommunicera både muntligt och skriftligt i det svenska språket.

Eftersom arbetsuppgifterna ställer stora krav på egen organisationsförmåga är det viktigt att du är van att ta ansvar och på eget initiativ självständigt planera och strukturera ditt arbete. Du kommer att vara en viktig del i vår arbetsgrupp och vi vill att du är bra på att samarbeta och att du bidrar till ett positivt arbetsklimat.

Du kommer att ha mycket kontakter med allmänhet och företag. Därför vill vi att du ska vara lyhörd och pedagogisk i rollen som myndighetsutövare samt vara intresserad av att ge en god service. Du behöver också ha god datorvana. B-körkort krävs.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A1035636

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas.

Malung-Sälens kommun har inför rekryteringsprocessen beslutat om de medieval som ska göras i rekryteringen, med anledning av detta motsäger vi oss all kontakt gällande annonsering och bemanningsföretag vänligen men bestämt.