Socialsekreterare till barn och familj

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du arbeta och utvecklas som socialsekreterare i en liten kommun med nära samverkan med kollegor och beslutsfattare inom olika områden? Då ska du söka till oss!

Individ- och familjeomsorgen tillhör kommunens socialförvaltning och söker dig som vill arbeta som socialsekreterare i enhet Barn och familj. Gruppen består idag av 5 socialsekreterare samt en enhetschef. Gruppen handlägger all myndighetsutövning rörande barn och unga, ensamkommande barn samt familjerätt.

Inom organisationen individ- och familjeomsorg finns ett myndighetskontor samt en utförarenhet, Råd och stöd. Myndighetskontoret ansvarar för myndighetsutövning gällande vuxna, barn och familj, ensamkommande barn, äldre, funktionsnedsatta samt bostadsanpassning. Inom Råd och stödsenheten finner du en familjemottagning och en beroendemottagning som arbetar med både biståndsbedömda insatser samt service. Även verkställighet av boendestöd, daglig sysselsättning, bostad med särskild service samt stödboende ligger inom denna enhet.
Inom organisationen individ- och familjeomsorg arbetar 34 kompetenta och välutbildade medarbetare med stort engagemang för och erfarenhet av socialt arbete.

Individ- och familjeomsorgen arbetar utifrån en vision om en evidensbaserad praktik, EBP, och har som målsättning att alla medarbetare ska arbeta utifrån bästa tillgängliga kunskap.

Du erbjuds flexramsavtal samt friskvård genom Epassi. Möjlighet till distansarbete finns. Vi eftersträvar god kvalité i vårt arbete och skattar trivsel på arbetsplatsen högt. Vadstena har den lilla kommunens fördelar med närhet till varandra och korta beslutsvägar. Hos oss är du med och bygger en attraktiv kommun där dialog, öppenhet och gott bemötande genomsyrar organisationen. Tillsammans gör vi skillnad!

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare i Barn och familj arbetar du i nära samarbete med övriga socialsekreterare och enhetschef, både i den egna gruppen och i tät samverkan med övriga IFO. Som socialsekreterare i Barn och familj möter du barn, ungdomar och familjer som behöver stöd och hjälp. Arbetsuppgifterna innefattar såväl att ta emot anmälningar och göra förhandsbedömningar som att bedriva utredningar enligt SoL och LVU, med barnets bästa i fokus. Du följer upp insatser i kommunens öppenvård samt verkställer och följer upp placeringar såväl utifrån SoL som LVU. Gruppen hanterar även familjerätt. Du jobbar i nära samarbete med både kollegor och enhetschef som är närmaste arbetsledare med stor möjlighet till stöd och handledning utifrån behov.

På enheten finns stor kunskap och erfarenhet och vi delar med oss till varandra och stöttar kollegialt. Vår drivkraft är att jobba för barnens bästa och vi jobbar ständigt för att fortsätta utvecklas. Är du en person som tycker om att både jobba klientnära och vara med och påverka samt utveckla verksamheten vidare är det här en möjlighet för dig.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har Socionomexamen. Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning gällande barn och unga samt goda kunskaper i gällande lagstiftning. Erfarenhet av att arbeta utifrån BBIC och Signs of Safety samt dokumentationsprogrammet VIVA är meriterande. B-körkort är ett krav.

Som person ser vi att du är du lugn och stabil med ett engagemang för området. Du är mån om ett bra samarbete och har ett gott bemötande såväl i det direkta klientarbetet som i samverkan med andra yrkesutövare internt samt externt. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet såsom självständighet, samarbetsegenskaper, flexibilitet samt stresstålighet.

Vi erbjuder dig en familjär arbetsplats med hög trivsel och lätta samverkansvägar. Här ges möjlighet till delaktighet och utveckling, både på ett personligt plan och för verksamhetens bästa.

Besök gärna vår webbplats för mer information om kommunen och dess verksamheter: www.vadstena.se samt www.vaxandevadstena.se för mer information om de kommunövergripande verksamhetsmålen.

Anställningens omfattning

Sker enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   27/2023

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.
Individuell lönesättning

Övrigt

Vi tar enbart emot ansökningar via vårt rekryteringssystem som du når via länken under "ansökan". Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med mediesäljare och rekryterare.

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera relevant information för tjänsten i ditt CV.